Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Θέμα: "Ν. Σαντορινιός: Εξηγήσεις πρέπει να δώσει το Υπουργείο Ναυτιλίας για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου".

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από το σύνολο των νησιωτών για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στις πληρωμές των εισιτηρίων, στο πλαίσιο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου. Ο κόσμος των νησιών έχει φτάσει πια στα όριά του, με την περίπου τριών μηνών, «παύση» πληρωμής των πραγματοποιημένων μετακινήσεών τους, την ώρα που η προηγούμενη Κυβέρνηση, η οποία και καθιέρωσε το μόνιμο μέτρο του Μεταφορικού Ισοδυνάμου, αποζημίωνε τους νησιώτες κάθε τριάντα μέρες. Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι το ΜΙ στηρίζει την ανάγκη των νησιωτών για τις μετακινήσεις τους και η επιστροφή μέρους των χρημάτων από αυτό το κόστος, αποτελεί τη βασική αναγνώριση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και συνθηκών των νησιωτικών περιοχών.

Τα μηνιαία ταξίδια των νησιωτών συνίστανται σε ένα πάγιο μηνιαίο έξοδο που επιβαρύνει τα νοικοκυριά και τα χρήματα του μέτρου είναι παραπάνω από απαραίτητα για την μέση νησιωτική οικογένεια. Η καθυστέρηση αυτών των πληρωμών, πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι τον μόνο που πλήττουν είναι τον νησιώτη και τον αποτρέπουν από τις αναγκαίες και απαραίτητες μετακινήσεις του.

Είναι άραγε άλλο ένα δείγμα της διοικητικής αβελτηρίας του περίφημου επιτελικού κράτους της ΝΔ ή είναι απόδειξη της συντονισμένης προσπάθειας για την υποβάθμιση, και τελικά κατάργηση, του Μεταφορικού Ισοδύναμου; Το Υπουργείο οφείλει να απαντήσει πρώτα και κύρια στους νησιώτες και τις οικογένειες τους, που θεωρούν το ΜΙ ως το μόνο μέτρο των τελευταίων χρόνων που κάνει πράξη τη στήριξη της Νησιωτικότητας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png