Ανακοινώσεις από το Γραφείο Τριτέκνων στην Αίγινα.

Συνεργασία Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής με το Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων για δωρεάν φιλοξενία φοιτητριών από τρίτεκνες οικογένειες Ξεκινά η Συνεργασία του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής με το Αμαλίειο Οικοτροφείο Θηλέων, για δωρεάν φιλοξενία φοιτητριών από τρίτεκνες οικογένειες.

Συγκεκριμένα μπορούν να φιλοξενηθούν, σπουδάστριες η φοιτήτριες, ηλικίας από 18 έως και 26 ετών, που δεν εργάζονται, είναι σπουδάστριες, η φοιτήτριες σε προπτυχιακό η μεταπτυχιακό, και  αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, και η διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας τους είναι μακριά από την Σχολή φοίτησης.

Ισχύει για τις φοιτήτριες που η μόνιμη κατοικία τους, είναι σε δυσπρόσιτη περιοχή του Νομού (Περιφέρειας) Αττικής.

Ως δυσπρόσιτες περιοχές της Αττικής είναι: Αγκίστρι, Σαλαμίνα, Αίγινα, Κέα – Τζιά, Μέθανα – Τροιζηνία, Ύδρα, Σπέτσες, Πόρος, Κύθηρα, Αντικύθηρα. Οι φοιτήτριες – σπουδάστριες διαμένουν σε δίκλινα δωμάτια, με ατομικό λουτρό και wc. Υπάρχουν ειδικοί χώροι για μελέτη, βιβλιοθήκη, αίθουσα Η/Υ, γυμναστήριο, αίθουσα θεάτρου.

Η φιλοξενία των σπουδαστριών στο Αμαλίειον είναι εντελώς δωρεάν. Δεν υπάρχει επιβάρυνση ή συμμετοχή των φιλοξενουμένων στις δαπάνες του Αμαλιείου.

Παρέχονται επίσης δωρεάν το πρωινό και ένα γεύμα κάθε μέρα.
Δικαιολογητικά για αίτηση εισαγωγής:
1) Υπογεγραμμένη δήλωση ανεπιφύλακτης αποδοχής του κανονισμού του Αμαλίειου.
2) Λεπτομερές ιδιόγραφο Βιογραφικό Σημείωμα στο οποίο καταγράφεται η οικογενειακή και οικονομική κατάσταση, οι σπουδές, τα ενδιαφέροντα, οι επιδεξιότητες, οι επιδόσεις, συμμετοχή σε ομάδες, άλλες δραστηριότητες
3) Ιατρική βεβαίωση για τη σωματική, ψυχική και πνευματική αρτιότητα της ενδιαφερομένης
4) Δύο συστατικές επιστολές.(την μία μπορεί να την δώσει ο Σύλλογος Τριτέκνων).
5) Εκκαθαριστικά γονέων και ενδιαφερομένων υποψηφίων.
6)Πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως.
7)Πιστοποιητικό σπουδών που δείχνει έτος εγγραφής, έτος φοίτησης, έτη υποχρεωτικής φοίτησης, βαθμούς εισαγωγής στη σχολή και επίδοσης τελευταίου έτους.
8)Ιατρική Γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας τους (δίδεται σχετικό έντυπο προς συμπλήρωση από το Γραφείο της Διεύθυνσης) και Α.Μ.Κ.Α
9)Εκκαθαριστικό σημείωμα Εφορίας των ιδίων και των γονέων τους ή βεβαίωση από την Εφορία, την Νομαρχία ή την Κοινότητα για την οικονομική κατάστασή τους.
10)Υπεύθυνη δήλωση του Ν 1599 ότι δεν έχουν καταδικασθεί ή διωχθεί για αδίκημα του Ποινικού Νόμου.
Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επισκεφθούν τη γραμματεία του Οικοτροφείου από 9:00 έως 15:00 για να γνωρίσουν το χώρο, και να έχουν προσωπική επαφή με τη Διευθύντρια του Οικοτροφείου.
ΑΜΑΛΙΕΙΟΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ
Λεωφόρος Κηφισίας 219
Μαρούσι ΤΚ 15124

Το γραφείο Τριτέκνων στην Αίγινα είναι στην διεύθυνση: Κυβερνείου 6, Αίγινα, Τηλ επικοινωνίας 6985 641 345.

Δελτίο Τύπου.
Ο κ. Γιώργος Κώτσηρας, Βουλευτής Δυτικής Αττικής, μαζί με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής, συναντήθηκε και συζήτησε με την κα Δόμνα Μιχαηλίδου, αρμόδια Υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων (Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης), για θέματα τριτέκνων οικογενειών.
Ο κ. Κώτσηρας επεσήμανε σχετικά: Η στήριξη του θεσμού της οικογένειας πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Οι τρίτεκνοι πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους πολύτεκνους, αν θέλουμε να δώσουμε κίνητρο στην τεκνοποίηση και κατ' επέκταση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.
Ο Σύλλογος Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής κατέθεσε μία σειρά αιτημάτων αλλά και προβλημάτων που χρειάζονται άμεση λύση:
-Απόδοση ιδιότητας τρίτεκνου δια βίου για γονείς και τέκνα
-Το επίδομα παιδιού Α21 να υπολογίζεται στο φορολογητέο εισόδημα και όχι στο τεκμαρτό
-Επίδομα Ενοικίου: Να αυξηθεί το εισοδηματικό όριο για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες
-Ρύθμιση στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας πρώην ΟΕΚ για όλους τους τρίτεκνους ανεξάρτητα από την ηλικία των παιδιών τους
-Τρόφιμα από τα αποθέματα παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να επανέλθει το καθεστώς που ίσχυε το 2011, δηλαδή τα τρόφιμα να δίνονται μέσω των Συλλόγων Τριτέκνων στις τρίτεκνες οικογένειες, και να αυξηθούν τα όρια.
-Οι τρίτεκνες οικογένειες να είναι δικαιούχοι Κοινωνικού Τουρισμού κάθε χρόνο
-Να πριμοδοτούνται μέσω ΟΑΕΔ οι προσλήψεις μητέρων με παιδιά για 2 χρόνια στον Ιδιωτικό τομέα
Η κα Μιχαηλίδου, αρμόδια Υφυπουργός για την οικογένεια και το παιδί, αφού άκουσε με προσοχή τα αιτήματα του Συλλόγου μας, δεσμεύτηκε ότι αφού τα μελετήσουν θα δοθεί απάντηση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν από τον Σύλλογο Τριτέκνων Περιφέρειας (Νομού) Αττικής οι: Θεοκλήτη Μεσουρίδου – πρόεδρος,  Νικόλαος Κακανάτσας – αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Βορείου Τομέα, και Δέσποινα Τσουρουφλή – μέλος στο Δ.Σ. και υπεύθυνη της Δυτικής Αττικής.
Το γραφείο Τριτέκνων στην Αίγινα είναι στην διεύθυνση: Κυβερνείου 6, Αίγινα,  Τηλ επικοινωνίας 6985 641 345
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png