Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας, σχετικά με τις ελλείψεις του Κέντρου Υγείας Αίγινας.

Δελτίο Τύπου.
Η ΛΑ.ΣΥ. Αίγινας χαιρετίζει την κινητοποίηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες από συλλόγους Γονέων και Εκπαιδευτικών του Νησιού για το σοβαρό θέμα της έλλειψης  παιδιάτρου, καρδιολόγου και οδηγών ασθενοφόρου.
Ως κόμμα, τόσο στο νησί όσο και σε όλη την Ελλάδα αναδεικνύουμε μόνιμα τις επιπτώσεις της αντιλαϊκής πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις στο χώρο της υγείας και που οδηγεί σε υποστελέχωση νοσοκομείων και κέντρων υγείας, υποβαθμισμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κενά σε υποδομές. Το ίδιο κάναμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 10-2-2020 μέσω του εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Ηλία.
Η πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα. Αυτό  έχει δραματικές επιπτώσεις στην υγεία του λαού, κάτι που είναι φανερό και στο νησί μας. Είναι μια πολιτική που βάζει στο κρεβάτι του Προκρούστη τις σύγχρονες εργατικές λαϊκές ανάγκες, ενώ ενισχύει πολλαπλά τους μονοπωλιακούς ομίλους που επιχειρούν στην υγεία. Αυτό σημαίνει μειωμένους προϋπολογισμούς από το κράτος για την υγεία, όπως αποτυπώθηκε και φέτος, τόσο στον προϋπολογισμό της κεντρικής διοίκησης όσο και της τοπικής.
Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην απαξίωση της Δημόσιας υγείας συνέδραμαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στρώνοντας τον δρόμο στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων στον κλάδο της υγείας.  Η κατάσταση θα επιδεινωθεί με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που θωρακίζει το νόμο- λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, και συμβάλει στο ξεθεμελίωμα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Στην Κοινωνική Ασφάλιση, που κατακτήθηκε με τους αγώνες και τη δουλειά  της εργατικής τάξης και του λαού, δηλαδή να προστατεύεται ο άνθρωπος από έμβρυο ως τα βαθιά γεράματα.  
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι και το Κ.Υ. Αίγινας, που αποτελεί το μοναδικό δημόσιο φορέα Υγείας του νησιού, να έχει τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων νοσηλευτών, οδηγών ασθενοφόρων.
Παρόμοιες ελλείψεις έχουν νοσοκομεία και Κ.Υ. σε όλη την Ελλάδα, πράγμα που αποδεικνύει πως οι ελλείψεις και στην Αίγινα δεν είναι επειδή οι γιατροί δεν τα δηλώνουν, αλλά επειδή δεν γίνονται προσλήψεις σε αυτόν τον τομέα. Αυτές οι προφάσεις δεν μπορούν να κρύψουν μια πολιτική ανθυγιεινή για το λαό και τα παιδιά μας, ούτε ότι οι κυβερνήσεις έχουν άλλες προτεραιότητες. Για παράδειγμα ψηφίζουν 4,3 δις € για ΝΑΤΟικές δαπάνες άσχετες με την άμυνα της χώρας, αλλά για προσλήψεις προσωπικού στην υγεία και για ενίσχυση του απαραίτητου υλικοτεχνικού εξοπλισμού ψηφίζουν μειώσεις.
Η υγεία είναι δικαίωμα και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με μπαλώματα, όπως αυτό που ανακοίνωσε, κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων, η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, που παρουσιάστηκε μέσω του προέδρου της κοινότητα Αίγινας, ως μια  "θετική εξέλιξη" την επικείμενη πρόσληψη επικουρικού παιδιάτρου στο Κ.Υ. Αίγινας όπου θα έχει σαν υποχρέωση να επισκέπτεται την Αίγινα μια φορά την εβδομάδα.
Εμείς δεν ικανοποιούμαστε με γιατρούς που θα γίνονται “λάστιχο” περιφερόμενοι, από δω και από ‘κεί, για να καλύπτουν τα κενά που το ίδιο το αστικό σύστημα δημιούργησε μέσω των κομμάτων που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια με τις μειωμένες προσλήψεις για την Υγεία και την συνολικότερη υποχρηματοδότηση της σε προσωπικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό κ.α.
Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα, είναι δικαίωμα.
Διεκδικούμε Δημόσιο καθολικό δωρεάν Σύστημα Υγείας, με έμφαση στην πρόληψη
Για την Αίγινα διεκδικούμε άμεσα
* Μόνιμη πρόσληψη στο Κ.Υ. παιδιάτρου, καρδιολόγου, οδηγών ασθενοφόρου.
* Πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. με προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς κ.α.)
* Αύξηση χρηματοδότησης για την Υγεία.
Καλούμε το λαό της Αίγινας να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις του. Μόνο αυτές μπορούν να ανοίξουν δρόμο για λύση του προβλήματος.
Δηλώνουμε ότι θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις μας για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά, αξιοποιώντας κάθε μορφή δράσης, όπως, της ανάδειξης του θέματος στη βουλή από την Κ.Ο. του Κ.Κ.Ε., στην περιφέρεια, στο δήμο. Κυρίως όμως στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και σε όλο το νησί.
Σε αυτή τη βάση η  Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 10-2-2020 στήριξε το αίτημα των Συλλόγων για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με το συγκεκριμένο θέμα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png