Παρέμβαση του πρώην δημάρχου κ. Σάκη Σακκιώτη, για την Αίγινα ως πρώτης πρωτεύουσας, στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Σάκης Σακκιώτης. Δελτίο Τύπου.
Στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας, η Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Γιάννα Αγγελόπουλου, προτίθεται να ξεκινήσει την υποστήριξη των εορτασμών από το Ναύπλιο.Σκοπός της επιτροπής είναι -μεταξύ άλλων- η ανάδειξη των αξιών του Ελληνικού Έθνους, του Πολιτισμού και της Ιστορίας, όπως διαμορφώθηκε από την σύσταση του Ελληνικού Κράτους μέχρι σήμερα.
 
Έχουμε την πεποίθηση ότι η στρατηγική των ενεργειών και του πλάνου δράσης της Επιτροπής, διαπνέεται από πνεύμα ενότητας και δημιουργικού σεβασμού.
 
Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ως αναγκαία -και στο πλαίσιο του αριθμ. 7/30.1.2012 Προεδρικού Διατάγματος, την σύνδεση της Αίγινας ως πρώτης πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους και από 26/1/1828 - ημέρας ορκωμοσίας του πρώτου Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια στην Μητρόπολη της Αίγινας και μέχρι της δολοφονίας του στις 27/09/1831 στο Ναύπλιο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png