Ο Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας για την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00 π.μ. πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λεούσειου Ιδρύματος, μέσα σε ένα φιλικό και εγκάρδιο περιβάλλον, η εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας 2020 του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας . Φέτος είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παρευρίσκονται , πέραν της μεγάλης συμμετοχής των μελών του συλλόγου, βουλευτές της περιοχής μας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης , φορέων και συλλόγων του νησιού μας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Θεοδωρακοπούλου- Μπόγρη. Η εκδήλωση, την οποία συντόνιζε η κ. Μαριλένα Γιαννούλη ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του προέδρου του Αγροτικού Συλλόγου, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχήθηκε για την νέα χρονιά .

Εν συνεχεία ο κλήρος του νησιού τέλεσε την κοπή της πίτας, μετά το τέλος της οποίας, ο αρχιμανδρίτης Αμφιλόχιος Γελαδάκης μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ύδρας κ.κ. Εφραίμ. Ακολούθησε η ομιλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος ανάφερε, ότι η Αίγινα έχει ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον, ως μοντέλο από εκείνα που μελετώνται για την αγροτική ανάπτυξη και είναι σημαντική ως παράδειγμα, γιατί δίνει μία απάντηση για το πώς ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, όπως το φιστίκι Αιγίνης μπορεί να δώσει υψηλό και πρόσθετο εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες. Επί πλέον, παρουσίασε εν συντομία τις προτεραιότητες του Υπουργείου με στόχο την αγροτική ανάπτυξη στην Ελλάδα και την αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών.

Ακολούθησε χαιρετισμός, από την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, η οποία μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη και δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος μπορεί να συμβάλλει στην αύξηση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος. Επίσης στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό οι βουλευτές κ. Νόνη Δούνια ,ο κ. Νικόλαος Μανωλάκος και ο κ. Ιωάννης Μελάς, Αναγνώστηκε επιστολή του βουλευτή κ. Κώστα Κατσαφάδου ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, ενώ ευχές και χαιρετισμούς απέστειλε και ο βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας που επίσης δεν μπόρεσε να παραβρεθεί. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΕΤΑΑ κ. Σπύρο Σπυρίδωνα, τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιάννη Βουτσινά, τον δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά και τέλος ακολούθησε ομιλία από τον γεωπόνο κ. Κώστα Μίχο για το σύστημα της ευφυούς γεωργίας .

Την εκδήλωση παρακολούθησαν οι αντιδήμαρχοι κ. Νίκος Πτερούδης και Δημήτρης Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Στέλιος Θεριανός, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Μούρτζης , η κ. Καίτη Σαλπέα, η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας ο κ. Θεόφραστος Ιωαννίδης και κ. η Ζέτα Γκούτου , ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φιστικοπαραγωγών Αίγινας κ Νίκος Σταμπουλής, ο οποίος κέρδισε και το φλουρί της πίτας,o Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς Αίγινας κ. Διονύσης Μπέρδος, ο κύριος Χρήστος Χιώτης πρόεδρος του Σωματείου των Επαγγελματιών Αλιέων της Αίγινας και η κ. Φλώρα Αλυφαντή πρόεδρος του συλλόγου Γυναικών Αίγινας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο μπουφέ, τα ποτά ήταν προσφορά της εταιρείας ΑΦΟΙ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΑΕ ,όπου οι παρευρισκόμενοι, σε ένα ευχάριστο περιβάλλον είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους επισήμους για θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png