Ανεξάρτητη Αίγινα. Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση της Βασιλόπιτας.

Δελτίο Τύπου.
Στην γεμάτη από κόσμο και θετική ενέργεια αίθουσα του Μεζεδοπωλείου "Κρητών Γεύσεις" στο κέντρο της Αίγινας, έκοψε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα η παράταξη "Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα", για την Κοινότητα Αίγινας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23/2/2020 και την πίτα ευλόγησε ο πατήρ Κωνσταντίνος, εφημέριος του Αγίου Θωμά.
Στην ομιλία-χαιρετισμό ο επικεφαλής της παράταξης Κοινοτικός σύμβουλος Αίγινας Νίκος Ευστ. Αλεξίου αφού έκανε μια σύντομη αναδρομή στον ένα χρόνο πολιτικής ζωής του συνδυασμού, επεσήμανε τα σημεία που οδήγησαν στην εκλογή δυο κοινοτικών συμβούλων και την κατάληψη της θέσης της μείζονος αντιπολίτευσης από την παράταξη του.
Τόνισε επίσης τα Δέκα σημεία-τομές του προγράμματος του, τα οποία συνέδεσε με τα δυο μεγάλα θέματα των ημερών (κατάσταση παραλιακού μετώπου και παραχάραξης της ιστορίας στο θέμα: Αίγινα πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους).
Προλογίζοντας το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης που ήταν ο πρώην Δήμαρχος κ. Σάκης Σακκώτης, ο Νίκος Αλεξίου μεταξύ άλλων τόνισε: “Ο κ. Σακκιώτης παρά το ότι διοίκησε την τετραετία της κρίσης 2011-2014 για ολόκληρη την πατρίδα μας, έκανε πολλά περισσότερα από όσα άλλοι επαίρονται ότι έπραξαν. Ο Σάκης Σακκιώτης έχει διδάξει σε εμάς όλα αυτά τα χρόνια τι σημαίνει Αυτοδιοικητικό ήθος. Ένα ήθος που τον διακατέχει ως άνθρωπο και ως αιρετό σε τόσο υψηλό βαθμό που από το περίσσευμα του μακάρι να πάρουμε παράδειγμα και εμείς οι νεώτεροι και νεόκοποι στον αυτοδιοικητικό στίβο"
Από την πλευρά του ο Σ. Σακκιώτης, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του  τόσο στα μεγάλα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ανάγκης αναβάθμισης του ρόλου της όσο και στο μείζον θέμα του εορτασμού των 200 χρόνων της επανάστασης του 1821 και ανάδειξης της Αίγινας ως πρώτης πρωτεύουσας του νεώτερου Ελληνικού κράτους. Θέμα για το οποίο ο τ. Δημαρχος, λίγες ημέρες πριν, απέστειλε επιστολή η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Τα Νέα” δίνοντας του έτσι τεράστια διάσταση.
Με την σειρά του ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης χαιρετίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα του παραλιακού μετώπου καθώς και στην 30χρονη παρουσία του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την οποία υπηρέτησε με ανιδιοτέλεια και προσωπικό κόστος.
Στην σύντομη αλλά ουσιαστική τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μαν. Λεούσης τόνισε την έλλειψη ιδίων πόρων για τις Κοινότητες οι οποίες κατά την γνώμη του: "Πρέπει είτε να καταργηθούν είτε να αναβαθμιστούν"
Οι παρευρισκόμενοι Αιγινήτες και Αιγινήτισσες άκουσαν με πολύ ενδιαφέρον τους χαιρετισμούς των αιρετών και χειροκρότησαν θερμά τους ομιλητές, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη που έχει ο κόσμος για αληθινά και μεστά λόγια από ανθρώπους της αυτοδιοίκησης.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων: Οι τ. Δήμαρχοι του νησιού μας κ.κ. Μούρτζης Δημήτρης και Θεοδόσιος Σακκιώτης, ο πρώην Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Αίγινας και νυν Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νεκτάριος Λεούσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Διευθυντής του Β' Δημοτικού σχολείου Αίγινας κ. Αντώνης Ντελής, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στην Κοινότητα Αίγινας κοινοτικός σύμβουλος κ. Βασίλης Μουσουλέας, ο τ. Αντιδήμαρχος  κ. Κώστας Μωρόγιαννης. ο τ. κοινοτικός σύμβουλος κ. Σταμάτης Μεθενίτης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας επικεφαλής της παράταξης “Πρόσω Ολοταχώς” κ. Γιώργος Θεοδωράκης.
Από τον χώρο του τύπου ήταν πολύ τιμητική η παρουσία του τ. μέλους του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ κ. Σίλας Αλεξίου, επί δεκαετιών δικαστικής συντάκτριας και αρθρογράφου των “Νέων” η οποία μας συντροφεύει πλέον με τα άρθρα της στο Saronic Magazine.
Το φλουρί της Βασιιλόπιτας κέρδισε η κ. Δέσποινα Σακκιώτη, Πρόεδρος του Συλλόγου γυναικών "Αφαία" Αίγινας, σύζυγος του τ. Δημάρχου κ. Σ. Σακκιώτη.
Η παράταξη μας εύχεται σε παρευρισκόμενους και μη παρευρισκόμενους στην εκδήλωση καλή και δημιουργική χρονιά με την ευχή στην επόμενη μάζωξη να είμαστε όλοι παρόντες και παρούσες υγιείς. Τέλος εάν κάποιους  χωρίς πρόθεση παραλείψαμε να καλέσουμε να είναι σίγουροι πως θα τιμηθούν σε επόμενη εκδήλωση. Άλλωστε η παράταξη Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα ήρθε για να μείνει στα Αυτοδιοικητικά πράγματα του νησιού.
Σας ευχαριστούμε όλες και όλους για την παρουσία σας. Τα καλύτερα έπονται...
Νίκος Ευστ. Αλεξίου, Επικεφαλής παράταξης Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα. Κοινοτικός σύμβουλος Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png