Ο Κυψελιώτικος γάμος από τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αίγινας.

Δελτίο Τύπου.
Με πολύ ρύζι, πλούσια προικιά, καλοαναθρεμμένες νύφες, ντελικάτους γαμπρούς, καπάτσες κουμπάρες και πλήθος καλεσμένων πραγματοποιήθηκε ο Κυψελιώτικος Γάμος από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Αίγινας, το πρωί της Παρασκευής 28ης Φεβρουαρίου.
Νύφες, γαμπροί, σόγια, συγγενείς και καλεσμένοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία του χωριού και σχημάτισαν πομπή μέχρι την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου όπου τελέστηκε το …. «μυστήριο». Διαβάστηκε κάλεσμα από την κουμπάρα, αλλά και τα προικοσύμφωνα για τις τρεις νύφες. Ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακά του γάμου, κεράσματα και άφθονο ρύζι για να ριζώσουν οι νεόνυμφοι.
Μια Λαογραφική αναφορά στα έθιμα των ημερών όπου σε πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και στην Αίγινα τελείται ο παραδοσιακός γάμος, με έντονα τα στοιχεία της παρένδυνσης μεταξύ γαμπρού και νύφης.
Η μαζική συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών, ο ενθουσιασμός, το κέφι αποδεικνύουν ότι τα νέα παιδιά είναι πρόθυμα να ακολουθήσουν την παράδοση και τα έθιμα μας όταν δίνονται οι κατάλληλες και σωστές ευκαιρίες.
Στο σημερινό δρώμενο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου για την υποστήριξη καθώς και το μαθητή του ΕΠΑΛ Αργύρη Γρυπαίο που έπαιξε μουσική.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png