Διακοπή των ημερόπλοιων σε Αίγινα, Πόρο και Ύδρα ζητά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.


Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνιστά να ληφθεί απόφαση για τη διακοπή δρομολογίων ημερόπλοιων σε Αίγινα, Πόρο, Ύδρα. Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν από λίγο η Περιφέρεια Αττικής αναφέρει τα ακόλουθα:
 
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνιστά να ληφθεί απόφαση για τη διακοπή δρομολογίων ημερόπλοιων σε Αίγινα, Πόρο, Ύδρα
Γ. Πατούλης: «Αναγκαία η δεκαήμερη αναστολή λειτουργίας των ημερόπλοιων καθώς η μεταφορά τουριστών στα νησιά μπορεί να επιταχύνει τη διασπορά του κορωνοϊού»
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσής του, συνιστά για το επόμενο διάστημα των 10 ημερών να διακοπούν τα δρομολόγια ημερόπλοιων στα νησιά της Περιφέρειας Αττικής (Αίγινα, Πόρο, Ύδρα).
Να επισημανθεί ότι, τόσο ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, όσο και η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου - Μπόγρη, έχουν γίνει δέκτες αιτημάτων από τους Δημάρχους και τους πολίτες οι οποίοι ζητούν τη συνδρομή της Περιφέρειας προκειμένου τα αρμόδια όργανα της Κεντρικής Διοίκησης να προβούν σε απόφαση αναστολής των δρομολογίων.  
Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:
«Για εμάς προτεραιότητα αποτελεί η πρόληψη που συμβάλλει στην καλύτερη θωράκιση της υγείας των πολιτών. Η μεταφορά τουριστών με ημερόπλοια από τον Πειραιά προς τα νησιά της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί μια διαδικασία υψηλού κινδύνου για εξάπλωση περαιτέρω του κορωνοϊού. Η συνέχιση υλοποίησης των δρομολογίων θεωρούμε ότι επιδεινώνει την υγειονομική κρίση και επιτείνει την αναστάτωση των νησιωτών. Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι είναι αναγκαία η λήψη απόφασης  δεκαήμερης αναστολής λειτουργίας των ημερόπλοιων». 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png