H Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας για τη πανδημία της λοίμωξης CONVID19.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
H Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας, με αίσθημα ευθύνης, τοποθετείται στο Δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα, για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Οι πρόσφατες κυβερνητικές ανακοινώσεις, για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, επιχειρούν να καλλιεργήσουν την εντύπωση, ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί, για να αντιμετωπίσει έναν αντικειμενικό κίνδυνο, που έχει ορατές συνέπειες στην υγεία του πληθυσμού και στην οικονομία της χώρας.
Η αλήθεια είναι, ότι ο πραγματικός κίνδυνος προέρχεται από τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος υγείας, που ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κορωνοϊού.
Τέτοιες είναι και οι ελλείψεις στο Κ.Υ. Αίγινας χρόνια τώρα, όπου ειδικά μια τέτοια περίοδο, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για ενίσχυση του,  με όλο το απαραίτητο προσωπικό, αλλά και υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να αντιμετωπιστεί με το σωστό επιστημονικό τρόπο, ένα πιθανό κρούσμα του νέου κορωναϊου.
Η προπαγανδιστική κυβερνητική εκστρατεία, που εστιάζει σχεδόν αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη του κάθε πολίτη, και ζητά εθνική ομοψυχία για τη στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής, συσκοτίζει το πραγματικό πρόβλημα.
 Ο λαός δεν μπορεί ούτε πρέπει να πληρώσει ξανά!
Απαιτούνται εδώ και τώρα έκτακτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας.
Καταθέτουμε λοιπόν πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο τα παρακάτω αιτήματα για να διαβιβαστούν στο Υπουργείο Υγείας.
- Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, οδηγών ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Αίγινας, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.
- Να υπάρχει για κάθε μέρα αποκλειστικός γιατρός και νοσηλευτής /νοσηλεύτρια για την υποδοχή και τον χειρισμό των ύποπτων κρουσμάτων, καθώς και για να επικοινωνεί και να δίνει οδηγίες στους πολίτες.
- Το Υπουργείο Υγείας να φροντίσει για την παροχή ασθενοφόρου μέσου για την μεταφορά τυχόν βαρέων πασχόντων περιστατικών σε νοσοκομείο - ΜΕΘ της Αττικής. Καμία οικονομική επιβάρυνση του ασθενούς για τη μεταφορά του.
- Να ορισθεί το Κέντρο Υγείας Αίγινας σαν κέντρο εξέτασης και θεραπείας για την CONVID19 λοίμωξη. Να μην μεταφέρονται τα ύποπτα κρούσματα (με ατομική τους ευθύνη) για εξέταση στην Αθήνα χρησιμοποιώντας το πλοίο της γραμμής και θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των επιβατών.
- Να καθορισθεί ειδικός χώρος, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΠΟΥ* , για υποδοχή και εξέταση ύποπτου κρούσματος με COVID19 λοίμωξη .
- Να ενημερωθεί ο τοπικός πληθυσμός για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει σε περίπτωση που νομίζει ότι νοσεί.(επικοινωνία με το κέντρο υγείας)
- Να δίνονται πληροφορίες στο κοινό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την πρόληψη και προστασία από την νόσο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png