Επιστολή διάψευσης για την εμφάνιση κρούσματος κορονοϊού στο Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού.

Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού
Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης
Βασιλέως Κωνσταντίνου 11 Κυψέλη
18010 Αίγινα

Όσο κρίσιμο είναι να περιοριστεί η διασπορά της επιδημίας του κορονοϊού (με τα μέτρα που έχουν επιλεγεί και την πιστή τήρησή τους από όλους μας) άλλο τόσο κρίσιμο είναι να εξουδετερωθεί το "φοβικό σύνδρομο" που συνοδεύει την επιδημία και διαχέεται στην κοινωνία με την ψιθυρολογία και την ανεύθυνη φημολογία.

Κατανοούμε γιατί η Μονάδα Αιμοκάθαρσης έχει επιλεγεί από τους ανεύθυνους ψυθισιστές (διάβαζε ράδιο - αρβύλα - παραπληροφόρηση) να "στηθεί" και να "εμφανιστεί" ένα ακόμα... κρούσμα της επιδημίας στην Αίγινα. Γιατί είναι ο σημαντικότερος "ομοιογενής" χώρος με ευπαθείς συμπολίτες μας και τακτική παρουσία για την κάλυψη της θεραπείας τους.

Διαψεύδουμε με τον πιο απόλυτο τρόπο την φημολογία περί εμφάνισης κρούσματος στην ΜΧΑ, επισημαίνοντας ότι και η απλή συμπτωματολογία ίωσης θα κινητοποιούσε στα άκρα το μηχανισμό ελέγχου και διάγνωσης, μιας και οι ασθενείς μας ανήκουν στις ομάδες ευπαθών τόμων, που αποκλειστικά δέχονται την καταληκτική επιδείνωση επί νοσήσεως από κορονοΐό.

Σε σχέση μ' αυτό μπορούμε απ' την άλλη μεριά να επιβεβαιώσουμε ότι συμπτωματολογία ίωσης σε νοσηλεύτρια της μονάδας "αντιμετωπίστηκε" διαγνωστικά και με έλεγχο εργαστηριακό κατά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ με αρνητικό αποτέλεσμα για επινέμηση από τον ιό άμεσα (μέσα σε 12 ώρες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος).

Σαρκάζουμε λοιπόν τους ψευδολόγους, παραμένουμε ενήμεροι των μέτρων της διασποράς της ίωσης, είμαστε ψύχραιμοι την κρίσιμη αυτή περίοδο και απαιτούμε συχνή, έγκυρη και ολοκληρωμένη πληροφόρηση για την εξέλιξη της κατάστασης στο νησί (από το τοπικό υπεύθυνο κέντρο - διάβαζε Δημοτική Αρχή).

Για την ΜΧΑ Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού
Μανόλης Λογοθέτης
Ιατρός - Νεφρολόγος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png