Ερώτηση Νόνης Δούνια για την μέριμνα της στήριξης των αυτοκινητιστών ταξί του Αργοσαρωνικού, λόγω Κορωνοϊού.

Δελτίο Τύπου.
Την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα για την οικονομική στήριξη των επαγγελματιών οδηγών - ιδιοκτητών ταξί του Αργοσαρωνικού, που, αν και δεν έχουν πάψει να λειτουργούν με κρατική εντολή, έχουν πληγεί σημαντικότατα από τα έκτακτα, περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του Κορωνοϊού, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.
Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρεται στον εύλογο αναγκαστικό εγκλεισμό των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών και στην μη επισκεψιμότητα των νησιών από τουρίστες, που έχει ως αποτέλεσμα την σχεδόν μηδενική κίνηση των ταξί του Αργοσαρωνικού και ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών να εξετάσει το ενδεχόμενο στήριξης και αυτού του επαγγελματικού κλάδου.
                                                                          
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

Παναγιώτα Δούνια
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ερώτηση  προς τον Υπουργό Οικονομικών,
κύριο Χρήστο Σταϊκούρα

Θέμα: Μέριμνα για την στήριξη των αυτοκινητιστών ταξί του Αργοσαρωνικού, λόγω της πανδημίας

Πειραιάς, 19 Μαρτίου 2020

Η πανδημία του Κορωνοϊού προκάλεσε, όπως όλοι γνωρίζουμε, εύλογα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Μεταξύ αυτών η αναστολή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων, με την πρόβλεψη καταβολής αποζημίωσης  ύψους 800 ευρώ για 500.000 εργαζομένους σε επιχειρήσεις που ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κυβερνητική απόφαση για το διάστημα από 15 Μαρτίου έως και τα τέλη Απριλίου.

Πέρα, όμως, από τις επιχειρήσεις των οποίων η λειτουργία ανεστάλη με κυβερνητική εντολή και πολλές άλλες επιχειρήσεις και επαγγελματικές ομάδες, που εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται, πλήττονται σημαντικά από τους περιορισμούς της πανδημίας. Μια τέτοια επαγγελματική τάξη είναι και εκείνη των των αυτοκινητιστών, οδηγών - ιδιοκτητών ταξί που δραστηριοποιούνται στις νησιωτικές περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

Από τη μια ο αναγκαστικός εγκλεισμός των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών και από την άλλη η μη επισκεψιμότητα των νησιών από τουρίστες, έχει ως αποτέλεσμα την σχεδόν μηδενική κίνηση των ταξί του Αργοσαρωνικού και τα λιγοστά έσοδα των επαγγελματιών οδηγών.

Ο κύριος Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:                                                        
* Πρόκειται το Υπουργείο Οικονομικών να λάβει μέριμνα για την οικονομική στήριξη των επαγγελματιών οδηγών- ιδιοκτητών ταξί του Αργοσαρωνικού, που, αν και δεν έχουν πάψει να λειτουργούν με κρατική εντολή, έχουν πληγεί σημαντικότατα από τα έκτακτα, περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας του Κορωνοϊού;

Η  ερωτώσα Βουλευτής
Παναγιώτα Δούνια
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png