Επιστολή Φίλιππου Τζίτζη στον κ. Γιάννη Ζορμπά, για την απαλλαγή των τελών κοινοχρήστων χωρών, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Από τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Αίγινα Ώρα Συνεργασίας" κ. Φίλιππο Τζίτζη, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή προς τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά η οποία αφορά την απαλλαγή των τελών κοινοχρήστων χωρών, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε ,
Σας ζήτησα να βάλετε ως θέμα της οικονομικής επιτροπής με την κάτωθι επιστολή-αίτημα όπου εξηγώ τους λόγους και προτείνω: «Λόγω του οικονομικού πληγματος που μας πλήττει εν μέσω κορονοϊού, οι επαγγελματίες πλήττονται οικονομικά δεν μπορούν να κάνουν χρήση των κοινόχρηστων χώρων άλλα ούτε και να έχουν ανοικτά τα μαγαζιά τους. Για τους ανωτέρω λόγους προτείνουμε μείωση του τέλους κοινοχρήστων χωρών. Συγκεκριμένα προτείνουμε μείωση των τελών για κάθε μήνα. Παραδείγματος χάριν αν η απόφαση για κλείσιμο των μαγαζιών διαρκέσει 2 μήνες τότε ο επιχειρηματίας να πληρώσει τα 10/12 του ποσού. Σε περίπτωση που κάποιος επιχειρηματίας έχει προπληρώσει το ποσό αυτό 1) να του αφαιρεθεί την επόμενη χρονιά αν κάνει χρήση του χώρου την επόμενη χρονιά 2) Στην ακραία περίπτωση που η επιχείρηση κλείσει να του επιστραφεί το ποσό λόγω του γεγονότος ότι υπέστη οικονομική ζημιά με το κλείσιμο των μαγαζιών και δεν λειτούργησε. Η επιστροφή των χρημάτων να γίνει στο τέλος του έτους. Πρέπει να σταθούμε στους επαγγελματίες αυτή την δύσκολη στιγμή.»Σήμερα πληροφορούμαι ότι ο Προέδρος της ΚΕΔΕ κύριος Δημήτριος Παπαστεργίου  με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών κο Θεοδωρικάκο προχωράει σε  πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση των δημοτών που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού αναφορικά με τα δημοτικά τέλη. Προκειμένου, όμως, να μην εκτροχιαστούν οι δημοτικοί προϋπολογισμοί, καθώς τα δημοτικά τέλη είναι η βασικότερη πηγή εσόδων των Δήμων, θα υπάρξει αίτημα της ΚΕΔΕ προς την Κυβέρνηση για γενναία έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων της Χώρας προκειμένου να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους (πληρωμές προμηθευτών, έργων κ.λπ.).
Εσείς ακόμα το σκέφτεστε να το βάλετε ως θέμα της οικονομικής επιτροπής. Τι φοβάστε μην σας φάμε τη δόξα; Μα αυτή την δύσκολη εποχή η πατρίδα και το νησί μας χρειάζονται ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και όχι εγωισμούς και ατομικές διαδρομές που ακολουθείτε εσείς. Δεν φοβάστε τις απευθείας αναθέσεις και φοβάστε κάτι που ευνοεί ολους τους επαγγελματίες του νησιού μας;
 Κύριε Δήμαρχε που θα πάει; θα μάθετε από ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ;
Ελπίζουμε ναι, όμως πριν το τέλος της θητείας σας.
Φίλιππος Τζιτζης
Επικεφαλής  του συνδυασμού  "Αίγινα Ώρα Συνεργασίας"-  Δημοτικός Σύμβουλος,


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png