Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Λήψη μέτρων για τις λαϊκές οικογένειες, τους μικροεπαγγελματίες και τους υπαλλήλους του Δήμου.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Δεδομένης της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την εξάπλωση του κορωνοϊού και  μετά το κλείσιμο των καταστημάτων και του παιδικού σταθμού του Δήμου, ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας Παναγιώτης Ηλίας καταθέτω προς τη δημοτική Αρχή Αίγινας ολοκληρωμένο πλαίσιο άμεσων μέτρων προκειμένου να μην πληγεί για μία ακόμα φορά η λαϊκή οικογένεια, οι μικροεπαγγελματίες της πόλης καθώς να προστατευτούν οι εργαζόμενοι του δήμου. Συγκεκριμένα :
* Απαλλαγή από τα τροφεία του Δημοτικού Παιδικού Σταθμούς  για όλο το διάστημα που θα παραμείνει κλειστός.
* Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
* Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).
* Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων)   για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
* Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν αμέσως όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
* Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους, και καταβολή άμεσα  των δεδουλευμένων στους υπαλλήλους  που έχει καθυστερήσει η καταβολή τους.
* Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.

ο Δημοτικός Σύμβουλος της
Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας
Παναγιώτης Ηλίας
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png