Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα. Προτάσεις για την λειτουργία της Κοινότητας, κατά την περίοδο του κορονοϊού.

Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα. Δελτίο Τύπου.
Η τοπική κοινωνία του νησιού μας αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης κλυδωνίζεται τον τελευταίο μήνα από την μάστιγα του θανατηφόρου ιού Covid 19.
Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξει άρδην η ζωή μας σε οικογενειακό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.
Βρισκόμαστε όλοι υπό την εφαρμογή ιδιότυπων μέτρων προστασίας των μετακινήσεων μας αλλά παράλληλα οφείλουμε να επιδεικνύουμε υψηλή ατομική αλλά και συλλογική ευθύνη στην τήρηση όσων η πολιτεία επιτάσσει.
Ωστόσο η αυτοδιοικητική μας ιδιότητα επιβάλλει αυτές τις δύσκολες ώρες να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπατριώτες μας, βρίσκοντας τρόπους να απαλύνουμε τα άγχη και τις ανάγκες των ευπαθών κυρίως ομάδων.
Αυτή η υποχρέωση ξεκινά από όλες τις αυτοδιοικητικές αρχές στο βαθμό πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης που τους αναλογεί.
Πράγματι το Υπουργείο Εσωτερικών, η Περιφέρεια, ο Δήμος έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε να βρεθούν δίπλα στους πολίτες.
Η επιτυχία αυτών των μέτρων θα κριθεί εκ του αποτελέσματος και φυσικά δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για όποιες παρατηρήσεις.
Δήμος πρότυπο (μέχρι στιγμής) ο Δήμος Καρύστου όπου ο Δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι προσφέρουν τις αντιμισθίες τους για να αποκτήσουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές οι μαθητές των σχολείων του Δήμου τους.
Όσον αφορά τις Κοινότητες της χώρας τα πράγματα δεν είναι για μια ακόμη φορά ευοίωνα.
Δυστυχώς η πολιτεία έχει στερήσει από τις Κοινότητες την δυνατότητα να παρέμβουν ουσιαστικά στις πραγματικές και επείγουσες ανάγκες των συμπολιτών μας.
Ακόμα και ο τρόπος που επικοινωνούμε (μεταξύ μας οι Κοινοτικοί σύμβουλοι) τις όποιες προτάσεις μας χωρίς να μας δίνεται η δυνατότητα ,μέσω διάδρασης, να ανταλλάξουμε απόψεις για ένα τόσο μείζον θέμα είναι πραγματικά τραγικός.
Παράλληλα οι τοπικές Κοινότητες του νησιού στερούνται ιδίων πόρων- προϋπολογισμού και κατά συνέπεια  της δυνατότητας να συμβάλλουν με όποια βοήθεια (που περιλαμβάνει οικονομικό κόστος) προς συμπολίτες μας που έχουν άμεση ανάγκη από ιατροφαρμακευτική ή άλλη παροχή.
Ωστόσο η “Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα” στο πρόσφατο δια περιφοράς έκτακτο Κοινοτικό συμβούλιο διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις σχετικά με τα ελάχιστα “όπλα” που διαθέτει στη φαρέτρα της η Κοινότητα Αίγινας.


Οι προτάσεις μου επικεντρώθηκαν στα εξής:


α) Την έκδοση ανακοίνωσης της Κοινότητας Αίγινας όπου με Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ του νησιού να αναφέρονται τα τηλέφωνα και οι ώρες επικοινωνίας με το γραφείο του Προέδρου της Κοινότητας για όποιο θέμα κρίνουν πως άπτεται της έκτακτης κατάστασης που βιώνουμε. Παράλληλα να τονίζεται στους πολίτες η δυνατότητας αποστολής e mail ή ακόμα και η κατάθεση του αιτήματος τους μέσω της ιστοσελίδας της Κοινότητας.


β) Καθημερινή καταγραφή όλων αυτών των αιτημάτων των συμπολιτών μας από την γραμματεία του κ. Προέδρου και προώθηση τους στους αντίστοιχους φορείς (Δήμο Αίγινας, Περιφέρεια Αττικής, αρμόδια Υπουργεία κλπ).


γ) Άμεση σύγκλιση (με τρόπο που θα διερευνηθεί π.χ. με τηλεφωνικές επικοινωνίες ή μέσω κοινωνικής δικτύωσης, e mail κλπ) της Επιτροπής Εθελοντισμού της Κοινότητας Αίγινας καθώς αποτελεί το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο που ενόψει αυτής της δραματικά έκτακτης κατάστασης οφείλει και πρέπει να παρέμβει με όποιες επιπλέον εθελοντικές δράσεις είναι εφικτό να λάβουν χώρα.


δ)  Ο κ. Πρόεδρος της Κοινότητας σε άμεση επικοινωνία με τον κ. Δήμαρχο να ζητήσει συμμετοχή της Κοινότητας Αίγινας στην πλατφόρμα διαδραστικών συμβουλίων που θα παρέχει δωρεάν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στον Δήμο Αίγινας.


Κλείνοντας να εκφράσω σε όλους σας τις ευχές μου να έχετε υγεία και δύναμη σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο ελπίζοντας η κρίση αυτή να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη και να μας βρει σύντομα όλους πάλι μαζί. Μέχρι τότε μένουμε σπίτι απολαμβάνοντας ωφέλιμο χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Καλό Πάσχα σε όλες και σε όλους!!!


Υ.Γ.: Όσον αφορά άλλα αυτοδιοικητικά θέματα όπως το ζήτημα της ανεξαρτητοποίησης του έτερου Κοινοτικού συμβούλου της παράταξης μας ή άλλες απόψεις μας, όλα θα διατυπωθούν τις επόμενες εβδομάδες με την εκτόνωση της κρίσης. Χρόνος να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε για το καλό της ιδιαίτερης πατρίδας μας υπάρχει, αρκεί να είμαστε όλοι υγιείς. Άλλωστε αυτή είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.


Νίκος Ευστ. Αλεξίου, Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας Επικεφαλής Παράταξης Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png