Σχόλιο της Κ.Ο. Αίγινας ΚΚΕ για τις προτάσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση μισθών βουλευτών και κρατικών αξιωματούχων.

Κ.Ο. Αίγινας ΚΚΕ. Δελτίο Τύπου.
Επειδή μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει γύρω από την πρόταση του πρωθυπουργού για την προσφορά βουλευτών και υπουργών του 50 % του μισθού τους ως Κ.Ο. Αίγινας του Κ.Κ.Ε. λέμε το εξής:
Αν θέλουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, μπορούν να υιοθετήσουν την πάγια πρόταση του ΚΚΕ για μόνιμη - και όχι μόνο επ' αφορμή της πανδημίας - δραστική μείωση των μισθών βουλευτών και άλλων υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων, την κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων. Αυτή η πρόταση ισχύει πάντα, πόσο μάλλον σε συνθήκες όπως οι σημερινές, που ο λαός υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, από τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, καθώς και από τα μέτρα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας.
Όλα τα άλλα έχουν στοιχεία υποκρισίας και δημαγωγίας αυτές τις δύσκολες ώρες, και στόχο να κρυφτούν οι μεγάλες ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
Σημειώνουμε ξανά πως σε ό,τι αφορά τους βουλευτές του ΚΚΕ, η βουλευτική αποζημίωση κατατίθεται εξολοκλήρου στο Κόμμα για την οργάνωση της λαϊκής διεκδίκησης και πάλης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png