Η Περιφέρεια Αττικής εισηγείται να ληφθούν περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία των κοιμητηρίων.

Περιφέρεια Αττικής. Δελτίο Τύπου.
Στην αναγκαιότητα να περιοριστεί, ακόμα και να ανασταλεί η λειτουργία των κοιμητηρίων της Αττικής το επόμενο διάστημα και μέχρι και το Πάσχα, αναφέρεται με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής.
Ο Γ. Πατούλης με αφορμή επικοινωνία που είχε με Δημάρχους της Αττικής, διαπίστωσε ότι η συντριπτική πλειονότητά τους ανησυχεί έντονα για τους κινδύνους μετάδοσης του κορωνοϊού λόγω μεγάλου συγχρωτισμού  στα κοιμητήρια. Για το λόγο αυτό εισηγείται στους Δημάρχους να προβούν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Να σημειωθεί ότι οι Δήμαρχοι εκφράζουν ανησυχίες ότι το φαινόμενο συγχρωτισμού θα ενταθεί από την Μεγάλη Πέμπτη, ενώ θα κορυφωθεί τη Μεγάλη Παρασκευή, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιείται στα κοιμητήρια περιφορά του Επιταφίου.
Με αφορμή το σχετικό θέμα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:
"Αυτές τις ημέρες θρησκευτικής κατάνυξης είναι εντονότερη η ανάγκη πολλών συμπολιτών μας να βρεθούν κοντά στους τάφους αγαπημένων τους προσώπων. Ωστόσο ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Μετά από επικοινωνία που είχα με ένα σημαντικό αριθμό Δημάρχων της Αττικής διαπιστώνω ότι είναι ανάγκη να ληφθούν αυστηρά μέτρα περιορισμού ακόμα και διακοπής της λειτουργίας των κοιμητηρίων. Είναι ανάγκη όλοι μας να αντιληφθούμε ότι ο κίνδυνος δεν πέρασε. Είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης, να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία. Ο Απρίλιος είναι κρίσιμος μήνας για την εξέλιξη της πανδημίας και οφείλουμε να πειθαρχήσουμε. Στο πλαίσιο αυτό ο κάθε Δήμος απαιτείται να προβεί, σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, στις αναγκαίες δράσεις για την αποτροπή φαινομένων συγχρωτισμού εντός των κοιμητηρίων”.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png