Η Κ.Ο. Αίγινας του ΚΚΕ για την πρόσληψη καρδιολόγου.

ΚΟ Αίγινας του ΚΚΕ. Δελτίο Τύπου.
Με αφορμή την πρόσληψη επικουρικού καρδιολόγου στο Κ.Υ. η ΚΟ Αίγινας του ΚΚΕ για ακόμα μια φορά χαιρετίζει τον αγώνα των γονιών , εκπαιδευτικών αλλά των εργαζομένων στο Κέντρο Υγείας  της Αίγινας όπου πάλεψαν μαζί ενωμένοι κάτω από ένα κοινό αίτημα: τη μόνιμη πρόσληψη καρδιολόγου, παιδιάτρου στο Κ.Υ. Αίγινας. Αποτέλεσμα του δικού τους αγώνα και μόνο αποτελεί η πρόσληψη του Υγείας και όχι φυσικά του Δημάρχου της Αίγινας  Ι. Ζορμπά αλλά και της Αντιπεριφερειάρχη όπως εκείνοι δηλώνουν.
Να υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι ο ίδιος ο δήμαρχος ,άλλωστε, σε συνάντηση με τους γονείς στις 7-2-2020 είχε αναφέρει ότι απέστειλε έγγραφο στην 2η ΔΥΠΕ ζητώντας παιδίατρο. Μάλιστα ανέφερε πως "το μείζονος σημασίας θέμα είναι η έλλειψη παιδιάτρου" (κάτι το οποίο έχει καταγραφεί και στο βίντεο του aeginaportal που κάλυψε τη συνάντηση).  
Ακόμη, ότι στις 10-2-2020 η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας αλλά και τις ενέργειες που θα προβεί ο Δήμος ώστε να καλυφθούν ενώ  στις   13-2-2020 το Κ.Κ.Ε. κατέθεσε στη Βουλή ως αναφορά το κείμενο των υπογραφών των συλλόγων.
Η  μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε αλλά και η διάσταση που πήρε το θέμα είναι αυτή που  ανάγκασε τους αρμόδιους να κινητοποιηθούν  και να συναντηθούν με τον διοικητή της Β ΔΥΠΕ  (και μάλιστα 15 μέρες μετά και όχι άμεσα) στις 27-2-2020.
Η διαρκής υποχρηματοδότηση της Υγείας και οι μειωμένες προσλήψεις από όλες τις Κυβερνήσεις  (ΠΑΣΟΚ -ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ) είναι ο αποκλειστικός υπαίτιος για τις ελλείψεις και του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Μια πολιτική που συνεχίζεται και τώρα όπου ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό διαδηλώνει σε όλη την Ελλάδα ζητώντας μαζικές προσλήψεις γιατρών αλλά και μέσα ατομικής προστασίας.
Τις λύσεις στα προβλήματα μπορεί να δώσει μόνο ο συντονισμένος και ανυποχώρητος αγώνας του Αιγινήτικου λαού για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υψηλής Ποιότητας Υγείας.
Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και όλο το λαό της Αίγινας να βγάλουν συμπεράσματα ότι μόνο με την οργανωμένη πάλη μόνο θα έχει αποτελέσματα. Να συνεχίσει να μάχεται για:
* Μόνιμη πρόσληψη παιδιάτρου, καρδιολόγου και οδηγών ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Αίγινας.
* Αύξηση χρηματοδότηση της Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.
* Πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. με όλο το απαραίτητο προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές κλπ)
* Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png