Δελτίο Τύπου για την επαναλειτουργία του Γυμνασίου Μεσαγρού.

Γυμνάσιο Μεσαγρού. Δελτιό Τύπου.
Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠΑΙΘ Αριθμ. 52840/ΓΔ4 Ρύθμιση απουσιών μαθητών/τριών διδακτικού που εκδόθηκε στο αντίστοιχο ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 1765, τεύχος δεύτερο στις 08 Μαΐου 2020, οι απουσίες των μαθητών/τριών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν μετά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, τη Δευτέρα 11η Μαΐου 2020 για την Γ΄ Λυκείου και τη Δευτέρα 18η Μαΐου 2020 για τα Γυμνάσια και την Α΄ και Β΄ Λυκείου, δεν θα ληφθούν υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησής τους, εφόσον ο γονέας ή κηδεμόνας τους, ή οι ίδιοι/ες εάν είναι ενήλικοι/ες, υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση, ότι ο/η μαθητής/τρια ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19, όπως αυτή ορίζεται από το άρθρο εικοστό πέμπτο της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α΄ 64) και την υπ΄αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.64/315/οικ.8030/18.3.2020 κοινή απόφαση Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών (ΦΕΚ Β΄928), ή σε τυχόν μεταγενέστερο της παρούσας απόφασης, νόμο ή υπουργική απόφαση, ή έρχεται σε στενή επαφή με άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος που ανήκει στην παραπάνω ομάδα αυξημένου κινδύνου, ή ήδη νοσεί.

Στις δηλώσεις αυτές θα αναφέρεται η περίπτωση η οποία συντρέχει:
«το τέκνο μου ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19»
ή «έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19
ή ήδη νοσεί».

Αν λοιπόν κάποιος-α ανήκει στις παραπάνω περιπτώσεις, πρέπει μέχρι την Τρίτη στις 14:00 το μεσημέρι να έχει αποστείλει στο mail του σχολείου Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  ή να γίνει κατάθεση της υπεύθυνης στο γραφείο του διευθυντή την αντίστοιχη δήλωση που επισυνάπτεται.

Επίσης ενημερώνουμε τους κηδεμόνες των μαθητών-τριών ότι:
Το κυλικείο του σχολείου απαγορεύεται  να λειτουργήσει ως εκ τούτου  οι μαθητές θα πρέπει να έχουν  κολατσιό και νερό από το σπίτι τους.
Το Υπουργείο Εσωτερικών , η Περιφέρεια Αττικής καθώς και ο Δήμος Αίγινας έχει εφοδιάσει  το σχολείο μας με το απαραίτητο υλικό που απαιτείται για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Όμως καλό είναι οι μαθητές-τριες  να φέρουν μαζί τους είδη προσωπικής υγιεινής.
Το σχολείο θα ενημερώσει τους μαθητές-τριες για τις οδηγίες που έχουν σταλεί από το Υπουργείο Παιδείας  και αφορούν τα προληπτικά μέτρα για το COVID-19

Οι κηδεμόνες μαθητών-τριών των άλλων σχολείων μπορούν να κατεβάσουν την υπεύθυνη δήλωση από αυτό τον σύνδεσμο και απλά στο Προς συμπληρώνουν το όνομα του σχολείου που φοιτά ο μαθητής-τρια

Ο  Διευθυντής
Νικόλαος Τρ. Οικονόμου, ΠΕ86
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png