Συμμετοχή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας στον πρόγραμμα του ICOM. Η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των μέτρων για τον κορονοΐό.

Δελτίο Τύπου.
Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθειά του να αναδείξει τον ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το 1977 τη 18η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων.Η 18η Μαΐου είναι αφιερωμένη κάθε χρόνο σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι "Μουσεία για την Ισότητα: Ποικιλομορφία και Kοινωνική Συνοχή".
Για την ημέρα αυτή ο Σύλλογος Φίλων του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας είχε καταφέρει να μπει στη μεγάλη οικογένεια του ICOM και είχε προγραμματίσει μία εκδήλωση για τον εορτασμό αυτής της ημέρας για πρώτη φορά στο νησί μας.
Επρόκειτο για ομιλία-αφιέρωμα στην Αιγινήτισσα λαϊκή ποιήτρια και στιχουργό Ασπασία Γκίκα (1891-1977) με ομιλήτρια την κα Λιλή Πέππα Σαρρηδημητρόγλου.
Η εκδήλωση αυτή θα παρουσίαζε την προσωπικότητα και το έργο μιας σχεδόν αναλφάβητης γυναίκας στην Αίγινα του περασμένου αιώνα. Θα γίνονταν αναφορές στο έργο και στην προσφορά της στην τοπική λαογραφία. Έμμεσα θα αναδεικνύονταν οι αντιξοότητες και θα προβαλλόταν το πολιτιστικό έργο των γυναικών της εποχής της.
Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με το Ελληνικό Τμήμα του ICOM και αν όλα πάνε καλά και επανέλθουμε στην κανονικότητα σε λίγο καιρό, θα συμμετέχουμε με εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 74ης επετείου δημιουργίας του ΙCOM.
Να είστε όλοι καλά και να προσέχετε!
Με εκτίμηση
Κωνσταντίνα Χατζίνα
Ειδική Γραμματέας του Συλλόγου των "Φίλων του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Δήμου Αίγινας"
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png