Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικών σχολείων της Αίγινας, για τις σχολικές καθαρίστριες.

Αίγινα, 27/05/2020
ΠΡΟΣ:
Δήμο Αιγινας
Δήμαρχο Αίγινας κο Ζορμπά
ΚΟΙΝ:
Δημοτική Επιτροπή Παιδείας
Επιτροπή Πρωτοβάθμιας
Δντες Σχολικών Δημοτικών μονάδων
Θέμα: Πρόσληψη Τακτικού σχολικού καθαριστή στις σχολικές μονάδες
Με την ανακοίνωση της επαναλειτουργίας των σχολείων θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας, για το μείζον θέμα, την υγιεινή των σχολικών μονάδων ενόψει της πανδημίας (covid-19). Η θέση των παιδιών μας, είναι όπως ανέφερε η Υπουργός Παιδείας κα Κεραμέως στο σχολείο όπου είναι και το φυσικό τους περιβάλλον, αλλά με προϋποθέσεις που δε θα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους. Ειδικότερα σχετικά με το ευαίσθητο θέμα της υγιεινής – καθαριότητας των σχολικών μονάδων, οι σχολικές καθαρίστριες θα πρέπει να επανέλθουν στα καθήκοντά τους με πλήρη απασχόληση, διότι με το υπάρχον καθεστώς (καθαριότητα μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου - συμβάσεις μίσθωσης έργου) είναι ανεπαρκής η υγιεινή στις σχολικές μονάδες.
Με απόφαση και ειδική νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Εσωτερικών για έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων της χώρας με το ποσό των 75 εκ. ευρώ, για την κάλυψη των αναγκών που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση (covid-19), σας καλούμε να εξετάσετε την μονιμοποίηση και πρόσληψη μόνιμων σχολικών καθαριστριών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος και του νέου σχολικού έτους για την σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων και προφύλαξη της υγείας ΟΛΩΝ μας.
Παράλληλα θα θέλαμε την έγγραφη ενημέρωσή μας για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής με την επανεκκίνηση των Σχολείων της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αίγινας, καθώς και για τις περαιτέρω ενέργειες με το νέο σχολικό έτος (2020-2021) έτσι ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι.
Σύλλογοι γονέων & κηδεμόνων
Α Δημοτικό
Β Δημοτικό
Δημοτικό Κυψέλης
Μεσαγρού
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png