Δελτίο Τύπου της παράταξης "Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα" για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δελτίο Τύπου.
Πριν λίγους μήνες συζητούσαμε για την κανονιστική, σήμερα μιλάμε για προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει θερινής περιόδου.
Πεποίθηση μας είναι η μόνιμη λύση των κυκλοφοριακών θεμάτων, πεζοδρομήσεων κλπ. Επαναφέρω λοιπόν την συνολική πρόταση της παράταξης μου που αφορά την μελέτη του κ. Ιωάννη Μάρη καθώς και τις ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των διοικήσεων Κουκούλη και Μούρτζη. Αυτή η μελέτη του γραφείου Βόσκογλου-Μάρη (ενός από τα σημαντικότερα τεχνικά γραφεία της χώρας), είναι ότι πιο επαρκές και τεκμηριωμένο υπάρχει. Ακόμα και η απόφαση της διοίκησης Μούρτζη  (ΔΣ Απρίλιος του 2017) βασιζόταν στην μελέτη του Ι. Μάρη. Για την ιστορία η απόφαση του 2017 είχε ορθά επεξεργαστεί από τον μηχανικό του Δήμου αλλά έφερε και την υπογραφή    της Περιφέρειας. Όλες οι διοικήσεις στηρίζονται σε αυτή τη μελέτη. Είναι επαρκέστατη!!! Και για να μην φεύγουμε από την ουσία των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. Πεζοδρομήσεις δεν θέλουμε;;
Αφετηρία και βάση λοιπόν στο ζήτημα είναι οι de facto πεζοδρομήσεις του κ. Μάρη. Εάν λοιπόν σε μια παγιωμένη και μόνιμη ρύθμιση θέλει η διοίκηση του Δήμου  να συζητήσουμε για επέκταση των πεζοδρόμων να το συζητήσουμε.
Για να αναιρέσουμε το ξεχνάμε. Οι ρυθμίσεις αυτές και πεζοδρομήσεις: Έχουν γίνει αποδεκτές με ισχυρές αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων Αίγινας (159/2008 & 47/2017)  και δεν δέχομαι καμία αναίρεση.   
Είναι βέβαια προφανές πως η συζήτηση περιστρέφεται κυρίως γύρω από το ιστορικό κέντρο. Αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουμε (και με την... σφραγίδα από την Ποιότητα Ζωής) τα 4/5 του ιστορικού κέντρου είναι πεζοδρομημένα. Μήπως ήρθε η στιγμή να αρχίσουμε να συζητάμε σοβαρά και για την πεζοδρόμηση της παραλίας;;;
Ωστόσο η απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής της 9/6/2020 που βασίζεται στο άρθρο 65 του νόμου 4688/2020 (που προέκυψε λόγω της πανδημίας του covid) θα έχει ισχύ μέχρι 30/11/20. Μετά πως θα διασφαλίσουμε την συνέχεια της;;; Επίσης γεννώνται σημαντικά ερωτήματα για το πως θα προστατεύσουμε αυτή την απόφαση και τώρα αλλά και στο μέλλον;;; Παράλληλα να γίνει άμεσα επαρκής μελέτη για νόμιμους και μόνιμους χώρους στάθμευσης που θα λειτουργούν επικουρικά στα μέτρα των πεζοδρομήσεων. Πρέπει εν κατακλείδι να επαναφέρουμε και το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο μας ώστε να αστυνομεύονται επαρκώς όλα τα τωρινά αλλά και μελλοντικά μέτρα.
*Το κείμενο αυτό αποτέλεσε την θέση μου στο Κοινοτικό Συμβούλιο της 18/6/2020 για το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Νίκος Ευστ. Αλεξίου Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας, Επικεφαλής Παράταξης Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png