Ερώτηση Νόνης Δούνια. Ανάγκη επαναπροσδιορισμού του δημοτικού σχολείου Βαθέος, ως εξαθέσιο.

Δελτίο Τύπου.
Την ανάγκη να επαναπροδιοριστεί ως εξαθέσιο το δημοτικό σχολείο Βαθέος Αίγινας, το οποίο είναι εξαιρετικά αποδυναμωμένο, λειτουργώντας ως τετραθέσιο, επισημαίνει η Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ, Νόνη Δούνια, σε Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή.
Η ερωτώσα Βουλευτής αναφέρει ότι η συνεχόμενη αποδυνάμωση του εν λόγω σχολείου, με την υποστελέχωσή του από το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό και την συνακόλουθη μη προτίμησή του από τους γονείς παιδιών που κατοικούν στο Βαθύ, διογκώνει την αγωνία και την ανασφάλεια των γονέων των μαθητών του.
Η κυρία Δούνια ρωτά την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να επαναπροσδιορίσει το δημοτικό σχολείο Βαθέος Αίγινας ως εξαθέσιο, ενδυναμώνοντάς το και, αποσυμφορώντας, έτσι, τα υπόλοιπα σχολεία της Αίγινας.

Παναγιώτα Δούνια
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Ερώτηση  προς
Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων,
κυρία Νίκη Κεραμέως


Θέμα: Συνεχόμενη αποδυνάμωση δημοτικού σχολείου Βαθέος Αίγινας


Πειραιάς, 25 Ιουνίου 2020


Σοβαρό πρόβλημα λειτουργίας έχει προκύψει στο δημοτικό σχολείο Βαθέος Αίγινας, μετά από την απρόσμενη απομάκρυνση μιας ακόμα εκπαιδευτικού από το σχολείο. Η απομάκρυνση αυτή διαδέχτηκε μάλιστα, πολλές άλλες, κατά τα τελευταία χρόνια, διογκώνοντας την αγωνία και την ανασφάλεια των γονέων των μαθητών του εν λόγω σχολείου.


Το δημοτικό σχολείο Βαθέος, αν και στεγάζεται στο νεότερο σχολικό κτίριο της Αίγινας και διαθέτει σύγχρονες υποδομές και άρτιο εξοπλισμό, δεν έχει την οργάνωση και την στελέχωση που του αρμόζει, λόγω της ακατάλληλης επιλογής, κατά την έναρξη της λειτουργίας του, το 2009, να μεταφερθεί σε αυτό η άδεια του παλαιού σχολείου, που ήταν τετραθέσιο και να μην αδειοδοτηθεί εξαρχής ως εξαθέσιο. Η επιλογή αυτή, οδήγησε στην υποστελέχωσή του και στην συνακόλουθη μη προτίμησή του από τους γονείς των μαθητών, που, αν και κατοικούν στο Βαθύ, επιλέγουν για τα παιδιά τους ένα καλύτερο μαθησιακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε γειτονικά σχολεία.


Είναι απαραίτητο να επαναπροδιοριστεί το δημοτικό σχολείο Βαθέος ως εξαθέσιο, ώστε να σταματήσει αυτή η «αιμορραγία» μαθητών της τοπικής κοινότητας προς γειτονικά, καλύτερα στελεχωμένα σχολεία, να ενδυναμωθεί το σχολείο αυτό, παρέχοντας καλύτερη εκπαίδευση στους ήδη υπάρχοντες 45 μαθητές του και, ταυτόχρονα, να αποσυμφορηθούν τα υπόλοιπα σχολεία του νησιού.


Η κυρία Υπουργός παρακαλείται να απαντήσει στο ακόλουθο ερώτημα:                                                        
* Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να επαναπροσδιορίσει το δημοτικό σχολείο Βαθέος Αίγινας ως εξαθέσιο, από τετραθέσιο που είναι σήμερα, για να το ενδυναμώσει με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, να εξασφαλίσει καλύτερη εκπαίδευση για τους ήδη υπάρχοντες μαθητές του, να προσελκύσει περισσότερους νέους μαθητές στο σχολείο αυτό και να αποσυμφορήσει τα υπόλοιπα σχολεία της Αίγινας;


Η  ερωτώσα Βουλευτής
Παναγιώτα Δούνια
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων ΝΔ


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png