Παρέμβαση Κατσικάρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής: "Η Αίγινα είναι η Πρώτη Πρωτεύουσα του Νεοελληνικού κράτους".

Δελτίο Τύπου.
Ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά και νυν Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά Δημήτρης Κατσικάρης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, παρενέβη θέτοντας υπόψη της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής και των Περιφερειακών συμβούλων το μείζον θέμα της των ανακριβειών σχετικά με την ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ενόψει της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.
Ο Δημήτρης Κατσικάρης, στην παρέμβασή του, έθεσε στον Περιφερειάρχη και στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, το θέμα της συστηματικής αλλοίωσης της ιστορικής αλήθειας, ως προς το ποια είναι η Πρώτη Πρωτεύουσα, ζητώντας την ισχυρή παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής για την αποκατάσταση της αλήθειας, τόσο στο αρμόδιο υπουργείο, όσο και στην Επιτροπή που έχει συσταθεί -υπό την κυρία Αγγελοπούλου- για τον εορτασμό των 200 ετών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι με ενέργειες του πρώην Δημάρχου Αίγινας Σάκη Σακκιώτη και την στήριξη της τότε Περιφερειακής Αρχής Σγουρού, εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα 7/30.1.2012, με το οποίο καθιερώθηκε η 26 Ιανουαρίου- ημέρα άφιξης και ορκωμοσίας του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα- ως ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΟΡΤΗ.
Αυτό συνέβη με βάση τα ιστορικά γεγονότα και την ιστορική αλήθεια  που κάποιοι επί πολλά χρόνια επιχειρούν να αλλοιώσουν, εξαφανίζοντας την ορκωμοσία και την κυβερνητική λειτουργία και θητεία του Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα -την πραγματική ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ του νεοελληνικού κράτους!
Ο Δημήτρης Κατσικάρης, δήλωσε το εξής:
«Για το θέμα αυτό έδωσα μεγάλες μάχες μαζί με τον τότε Δήμαρχο Αίγινας και σήμερα, με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 το θέτω και πάλι για να σταματήσει επιτέλους η παραχάραξη της ιστορίας. Θεωρώ ότι είναι ιστορικό χρέος και ευθύνη όλων μας, και του Περιφερειακού Συμβουλίου να συμβάλλει στην αποκατάσταση της αλήθειας, ώστε η Αίγινα να πάρει τη θέση που ιστορικά της αναλογεί, ως αδιαμφισβήτητη Πρώτη Πρωτεύουσα».
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png