Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Ανακοίνωση για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιάς - Σουβάλα - Αγία Μαρίνα.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Είμαστε στο τέλος του Ιουνίου και η  ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά-Σουβάλας –Αγίας Μαρίνας, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.  Παρά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες της κυβέρνησης για επανεκκίνηση του τουρισμού σε όλη τη χώρα, στην βορειοανατολική πλευρά της Αίγινας δεν κινείται  τίποτε. Η περιοχή αυτή  έχει πληγεί περισσότερο οικονομικά και οι επιχειρηματίες  αγωνιούν αν θα καταφέρουν να δουλέψουν δυο μήνες για να μπορέσουν, όχι να καταγράψουν κέρδη, αλλά για να μειώσουν τις ζημιές που έχουν υποστεί και να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους «ζωντανές» για την επόμενη τουριστική περίοδο. Η  ανάκαμψη αυτή όμως, περνάει μέσα από την επίλυση των  μεγάλων  προβλημάτων της   θαλάσσιας και χερσαίας συγκοινωνίας. Δυστυχώς όμως ακόμη το ΣΑΣ (Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών) δεν έχει συνεδριάσει για να εγκρίνει τα τυχόν αιτήματα δρομολόγησης πλοίων στις παραπάνω περιοχές. Θυμίζουμε ότι  την περσινή χρονιά-που δεν υπήρχαν τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε ο κορονοιός-  σε συνεδρίαση στις 13 Μαΐου 2019 εγκρίθηκε η δρομολόγηση των πλοίων «Μενεκράτη» προς Σουβάλα και «Αγία Μαρίνα» προς Σουβάλα, Αγία Μαρίνα,  με την παρουσία και υποστήριξη του αιτήματος  από τον αναπληρωτή Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, το  βουλευτή της περιοχής Θοδωρή Δρίτσα και το Δημοτικό σύμβουλο Αντώνη Ντελή.
 Αγαπητοί συμπολίτες
Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης ο ΣΥΡΙΖΑ με αίσθημα ευθύνης τοποθετήθηκε και πρότεινε ένα σχέδιο άμεσων και κοστολογημένων παρεμβάσεων. Η πρόταση «Μένουμε όρθιοι» περιείχε συγκεκριμένα μέτρα για τον εργαζόμενο, για την επιχείρηση, για την κοινωνία και την οικονομία.
Η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας συμπαρίσταται στον αγώνα που κάνουν σήμερα σε όλη την Ελλάδα οι κλάδοι των επαγγελματιών εστίασης και τουρισμού, που πολλοί από αυτούς  βρίσκονται ένα βήμα πριν το λουκέτο.
Την ώρα όμως που οι επαγγελματίες του τουρισμού αγωνιούν για το φετινό δύσκολο καλοκαίρι, βλέποντας την κυβέρνηση να τους έχει εγκαταλείψει στο έλεος της πανδημίας, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σκορπάει πακτωλό χρημάτων σε ιδιώτες για καμπάνιες, παρακάμπτοντας τον αρμόδιο φορέα, δηλαδή τον ΕΟΤ.
Ζητάμε να ληφθούν μέτρα στήριξης τώρα, πριν να είναι αργά και πριν καταστεί μη αναστρέψιμη η κατάσταση. Για την περιοχή μας εκτός των άλλων  μέτρων- που είχαμε καταθέσει με ανακοίνωσή μας στις 13 Μαΐου 2020-ζητάμε την  άμεση δρομολόγηση πλοίων στην ακτοπλοϊκή  γραμμή  Πειραιάς-Σουβάλα –Αγία Μαρίνα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png