Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Ανακοίνωση για το κρούσμα του κορονοϊού.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Παντελή έλλειψη σχεδίου διαχείρισης και στήριξης των δομών υγείας του νησιού, απέδειξε περίτρανα το  υπό έλεγχο κρούσμα, το οποίο εμφανίστηκε σε πολίτη, που ήρθε από χώρα του εξωτερικού και παρευρέθηκε σε κηδεία προσφιλούς  του προσώπου στο νησί.
Το γεγονός αυτό  αναδεικνύει την έλλειψη συντονισμού του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με το Κέντρο Υγείας της Αίγινας, το οποίο βάση πρωτοκόλλου  είναι αυτό που διαχειρίζεται τα  κρούσματα κορονοϊού που θα παρουσιαστούν στο νησί.
Για τρεις περίπου ημέρες επικράτησε το απόλυτο χάος, κοινώς  ένα «μπάχαλο», ασυνεννοησίας και ενημέρωσης όπου εμπλέκονται ο ΕΟΔΥ, το Κέντρο Υγείας, ο Δήμαρχος, η Επιτροπή υγείας του δήμου και η αστυνομία. Κανείς, μα κανείς, δεν είχε επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό. Ενημέρωση όμως  είχαν  τα μέσα ενημέρωσης, που στηρίζουν την πολιτική οικονομικής εξαθλίωσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.    Από εκεί, μαθαίναμε τι συμβαίνει, ενώ το  νησί μας πέρασε για αρκετές μέρες σε αρνητική διαφήμιση, στις πρώτες ειδήσεις τηλεόρασης και εφημερίδων (η  εφημερίδα του κ.Μαρινάκη ''ΤΑ ΝΕΑ,, στις 29 Ιουνίου σε ρεπορτάζ έγραφε «Συναγερμός στην Αίγινα»).
Όλα αυτά σε μια περίοδο που πάει να ξεκινήσει ο τουρισμός και οι επαγγελματίες του χώρου και της εστίασης πάνε να σώσουν ότι μπορούν από την οικονομική κατάρρευση που έρχεται.
Μπορεί « ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ» κρατικού χρήματος από το Μαξίμου και τις περιφέρειες για επικοινωνιακές εκστρατείες, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, να κρατάει καλά-τα ποσά που δόθηκαν (20.000.000 ευρώ) είναι διπλάσια απ’ όσα θα δοθούν στα νοσοκομεία για τη προμήθεια εξοπλισμού Μ.Ε.Θ.(9.000.000 ευρώ) και μάλιστα χωρίς δημοσιοποίηση των μέσων που τα έλαβαν-αλλά στην ουσία του θέματος, που είναι η διαχείριση των υπόπτων  κρουσμάτων κορονοϊού, δεν υπήρξε καμιά πρόνοια και οργάνωση.
Θα πρέπει να ζητηθεί,  αν μη τι άλλο, μια συγνώμη από του πολίτες που συμμετείχαν στη κηδεία του άτυχου νέου, που  μη γνωρίζοντας τι ακριβώς έχει συμβεί,  αναστατώθηκαν αυτοί και οι οικογένειες τους, αλλά και στο σύνολο του Αιγινήτικου λαού, των επισκεπτών και αυτών που ήθελαν να έλθουν για διακοπές στην Αίγινα που μη γνωρίζοντας επίσημα κάτι, ανέβαλλαν τις διακοπές τους. Φυσικά, ξεκινώντας η τουριστική περίοδος και  ανοίγοντας τα σύνορα,  θα βρεθούν και θετικά κρούσματα σε περιοχές. Αρκεί όμως η διαχείριση να γίνεται έγκαιρα, έγκυρα και  σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας.

Καλούμε τον Δήμαρχο και κάθε εμπλεκόμενο φορέα στα θέματα υγείας του νησιού, να πάρουν θέση σ’ αυτή την υποβάθμιση που δέχτηκε το νησί μας, από τα θεσμικά κρατικά όργανα ενημέρωσης και διαχείρισης των περιστατικών κορονοϊού.

Αίγινα 1/7/2020

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png