Ο Παντελής Μεθενίτης για την κατασκευή της δεξαμενής αναρρύθμισης.

Δημοτική παράταξη "Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα". Δελτίο Τύπου.
Με έκπληξη ακούσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο να ανακοινώνεται στο σώμα πως η τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας και ο εργολάβος του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού , εκπόνησαν νέα μελέτη βασιζόμενη σε μια υπόθεση. Είναι απαραίτητη λέει μία νέα δεξαμενή αναρύθμισης ή οποία θα εξασφαλίσει τα 21.500μ3/ ημέρα,που ΙΣΩΣ δεν μπορεί να γίνει αυτό με φυσική ροή. Η νέα αυτή μελέτη καθιστά μέρος του έργου που έχει έως τώρα πραγματοποιηθεί, «χωρίς χρήση» (άχρηστο) . Η παρέμβαση αυτή θα στοιχήσει στο Ελληνικό Δημόσιο κοντά 1,000,000 ευρώ. Εκτός των ευλόγων ερωτημάτων που προκύπτουν (γιατί δεν είχε από την αρχή προβλεφθεί)τίθεται και το ερώτημα της αναγκαιότητας της νέας αυτής παρέμβασης. Η Δημοτική μας παράταξη λαμβάνοντας υπόψη της το κοινό συμφέρον συντάσσεται με την πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Κου Κουκούλη Παναγιώτη ο οποίος έχει ορισθεί από το ΔΣ να παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου.Συμφωνούμε και προτείνουμε και εμείς με την σειρά μας να τελειώσει το έργο , να δοκιμαστεί στην πράξη και αν χρειαστεί να τοποθετηθεί αντλιοστάσιο στο λιμάνι του Λεοντίου που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των όποιων προβλημάτων ροής με τρόπο αποδοτικότερο, ασύγκριτα οικονομικότερο και χρηστικότερο, από αυτή την πρόταση της Περιφέρειας. Αν στην περιφέρεια περισσεύουν χρήματα για την Αίγινα, θυμίζουμε πως οι ανάγκες του νησιού είναι πολλές. Επίσης αναρωτιόμαστε για το ρόλο του Δημοτικού μας Συμβουλίου στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στο νησί μας. Δεν είναι ή καλύτερα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ο θεσμός του ΔΣ ως τυπικός αποδέκτης ειλημμένων αποφάσεων , αλλά ως ισότιμος αν όχι προνομιακός συζητητής σε θέματα που αφορούν τους Αιγινήτες και την ποιότητα της ζωής.
Είμαστε εννοείτε υπέρ της γρήγορης περάτωσης αυτού του τεράστιου και ωφελίμου έργου,όμως σε τέτοια περίεργα " τερτίπια",θα είμαστε απέναντι.
Ευχόμαστε γρήγορα να κυλήσει το νερό στο "υποθαλάσσιο αυλάκι",όμως με διαφάνεια και σεβασμό στο δημόσιο χρήμα.
Καταψηφίσαμε το συγκεκριμένο θέμα,έχοντας πολλές επιφυλάξεις για την αναγκαιότητα του εν λόγω πρόσθετου έργου και θιγόμενοι για την απαξιωτική αντιμετώπιση του Δήμου μας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Για ένα τόσο μεγάλο έργο ,ο Δήμος μας πρέπει να έχει λόγο και να συμμετέχει ενεργά στην μελέτη,επίβλεψη και πορεία του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png