Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Ανακοίνωση για τα μέτρα του Δήμου για την πρόληψη διασποράς του κορονοϊού.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Στην τελευταία μας ανακοίνωσή στις 1/7/2020 αναδείξαμε την παντελή έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού των υπεύθυνων: ΕΟΔΥ (Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας), Κέντρου Υγείας, Δήμου Αίγινας.
Από τότε μέχρι σήμερα υπήρξαν πολύ χαρακτηριστικά παραδείγματα κυβερνητικών και δημοτικών αντιφάσεων, που έπληξαν την αξιοπιστία της διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης στη νέα φάση και ενίσχυσαν ένα ρεύμα δυσπιστίας και αμφισβήτησης των μέτρων στην κοινωνία. Αυτό, με τη σειρά του, οδήγησε στη "χαλάρωση" της συμπεριφοράς των πολιτών, στην αγνόηση των συστάσεων των ειδικών, στις υγειονομικά επισφαλείς μαζικές μετακινήσεις και συναθροίσεις, που είναι και η βασική πηγή μετάδοσης του ιού σήμερα. Τώρα η Κυβέρνηση και ο Δήμος «τρέχουν και δε φτάνουν». Έστω, όμως, και καθυστερημένα, οφείλουν πλέον να αποκαταστήσουν το απαραίτητο κλίμα πολιτικής και κοινωνικής συναίνεσης που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή ο τόπος μας, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η αναζωπύρωση της πανδημίας και οι αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία, την απασχόληση και το εισόδημα των εργαζόμενων. Η γραμμή της ατομικής ευθύνης, της ενοχοποίησης των ανθρώπων, των απειλών, των προστίμων, και της επιβολής, έχει τα όρια της. Γιατί το κυριότερο όλων είναι η υποχρέωση της Κυβέρνησης να στηρίξει με μόνιμο και σταθερό τρόπο το ΕΣΥ και τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και να θωρακίσει υγειονομικά τη χώρα.
Οι νέες βιαστικές , άστοχες και χωρίς σχεδιασμό αποφάσεις του Δημάρχου Αίγινας επιβεβαιώνουν τις θέσεις μας. Χωρίς να υπάρχουν σημαντικά ευρήματα κρουσμάτων και χωρίς παρουσία και ελέγχους του ΕΟΔΥ, κλείνουν οι αθλητικοί χώροι, η μοναδική Παιδική χαρά του νησιού, σταματάει το φεστιβάλ Θεάτρου, ενώ υπολείπονταν μόνο 2 παραστάσεις, και ζητείται το απαράδεκτο μέτρο της αποδρομολόγησης του πλοίου προς Μέθανα και Πόρο. Ήταν άραγε αναγκαία τα νέα μέτρα στο νησί μας για τη μη διασπορά του κορονοϊού ή ήταν μια επικοινωνιακή κίνηση, για να δείξει ο Δήμαρχος (με δική του πρωτοβουλία) ότι ενδιαφέρεται για την ασφάλεια και την υγεία των Δημοτών, χωρίς σχεδιασμό και συντονισμό με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς;
Διατυπώνουμε, λοιπόν, τα παρακάτω εύλογα ερωτήματα:
1. Είναι αποκλειστικά πρωτοβουλία του Δημάρχου τα νέα μέτρα που λαμβάνονται;
2. Υπάρχουν ανησυχητικά φαινόμενα εξάπλωσης του κορονοϊού στο νησί μας και από πού
αντλείται η πληροφορία ύπαρξης κρουσμάτων;
Αγαπητοί συμπολίτες,
Το πρόβλημα της εξάπλωσης του κορονοϊού υπάρχει. Δεν είμαστε από αυτούς που το θεωρούμε ως συνομοσιολογικό φαινόμενο. Για τη σωστή και αποτελεσματική του, όμως, αντιμετώπιση υπάρχουν οι αρμόδιοι φορείς που είναι ο ΕΟΔΥ, το Κέντρο Υγείας, ο Δήμος Αίγινας, η Αστυνομία και το Λιμενικό. Είναι ανάγκη να αποφεύγονται σπασμωδικές κινήσεις που φέρνουν πανικό στην κοινωνία και στους επαγγελματίες του νησιού μας και δημιουργούν νέες Σπιναλόγκες και πρέπει τα μέτρα που λαμβάνονται να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα με συντονισμό, ψυχραιμία και σύνεση για να έχουν και τα απαραίτητα θετικά αποτελέσματα.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png