Ανακοίνωση του δήμου Αίγινας για την παράταση που αφορά τα αδήλωτα τετραγωνικά.


Ανακοινώθηκε στις 29-8-2020 από τον αρμόδιο Υπουργό, παράταση για έναν μήνα στην προθεσμία δήλωσης των επιφανειών των κτισμάτων στους Δήμους. Επειδή πολλοί συμπολίτες μας δεν είναι σωστά ενημερωμένοι για το θέμα, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Όσοι δηλώσουν την πραγματική επιφάνεια των κτισμάτων τους στον οικείο Δήμο μέχρι 30-9-2020 απαλλάσσονται από τις προσαυξήσεις και πληρώνουν κανονικά από το 2020 και μετά.
  • Η δήλωση μπορεί να γίνει εύκολα μέσω της πλατφόρμας tetragonika.govapp.gr
  • Όσοι συμπολίτες μας δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να αναθέσουν στον λογιστή τους.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση να γνωρίζουν τις επιφάνειες όλων των στεγασμένων χώρων, κύριων και βοηθητικών.
  • Οι κολυμβητικές δεξαμενές προσμετρώνται στους κύριους ηλεκτροδοτούμενους χώρους.
  • Προσοχή! Το εάν τα τετραγωνικά είναι σωστά δηλωμένα στο Ε9 ή έχουν υπαχθεί στις διατάξεις των νόμων για την ρύθμιση αυθαιρέτων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχουν δηλωθεί σωστά και στον Δήμο.
  • Με τις διατάξεις για την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου που θα μπουν σύντομα σε εφαρμογή, θα γίνεται διασταύρωση των στοιχείων και θα πρέπει οι πραγματικές επιφάνειες, να συμπίπτουν με τις δηλωμένες σε Ε9, Δήμο και Πολεοδομία.
  • Επειδή, μετά την παρέλευση των σχετικών προθεσμιών, θα επιβάλλονται πρόστιμα και προσαυξήσεις συνιστάται στους ιδιοκτήτες ακινήτων να προβούν έγκαιρα στην σωστή δήλωση των στοιχείων των ακινήτων τους αφού συμβουλευθούν τον λογιστή και τον μηχανικό τους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png