Δελτίο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας για τη σύσταση Επιτροπής για τον Σχεδιασμό Μεγάλων Χρηματοδοτούμενων Τεχνικών Έργων.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Στη δημιουργία συναινετικού κλίματος, φαίνεται ότι στοχεύει, η δημιουργία αυτού του άτυπου σχήματος-επιτροπής. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε το ότι η αντίληψη του « επιτυχημένου δήμου-επι-
χειρηματία» πρόσφατα επαναλήφθηκε δια στόματος Κ. Μητσοτάκη στην παρουσίαση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Το σχήμα δηλαδή του δήμου που δεν θα έχει πλέον ως μέλημα την εξυπηρέτηση και κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων του νησιού μας, αλλά θα προτάσσει στην εκτέλεση του κάθε έργου και της κάθε της απόφασης, το επιχειρηματικό δίπολο «κόστος- κέρδος».

Πολλά έργα , αν και φαίνεται ότι έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες του λαού της Αίγινας, σε μια πιο προσεκτική ανάγνωση γίνεται φανερό ότι το μόνο που κάνουν είναι να
καλύψουν με υποδομές την επανεκκίνηση της οικονομίας προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και ομίλων.

Είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις επιδιώξεις της Ευρ. Ένωσης και των προγραμμάτων της για το πού και πώς επιλεκτικά θα δίνονται επιδοτήσεις. Τα κριτήρια επιλογής έργων
που ορίζουν συμβουλευτικές επιτροπές της ΕΕ, όπως η flood CBA στο παρακάτω απόσπασμα , δεν αφήνουν καμία αυταπάτη : ..... «Ο λόγος που ενδιαφερόμαστε για το μέλλον είναι ότι οποιαδήποτε ανάλυση κόστους - οφέλους επιδιώκει να εκτιμήσει την πιθανή μελλοντική κατεύθυνση των ζημιών πλημμυρών, και να χρησιμοποιηθεί αυτό ως βάση για να προβλέπει το κατά πόσο αξίζει να μειωθούν ή να αποτραπούν εκείνες οι ζημιές ή αυτές [...] Το μόνο κριτήριο είναι η οικονομική αποδοτικότητα [...] Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία [...] Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αποφάσεις που δεν φαίνονται “δίκαιες”, αλλά η δικαιοσύνη δεν είναι μέρος της ανάλυσης κόστους οφέλους...».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας θα σταθεί στο πλευρό του εργαζόμενου Αιγινήτη του μικροεπιχειρηματία του αυτοαπασχολούμενου και θα αντιπολιτευθεί την αντίληψη του “δήμου επιχειρηματία”.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png