Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού, χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες, ενέργειες για την πανδημία σε σχολεία, από μειοψηφία γονέων.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
Σχετικά με απαράδεκτες ενέργειες γονέων σε σχολεία για την πανδημία  COVID -19.
Το τελευταίο διάστημα μετά το άνοιγμα των σχολείων παρατηρείται το φαινόμενο , είναι αλήθεια σε εντελώς μειοψηφική βάση , κάποιοι γονείς είτε ατομικά είτε σε ομάδες να απειλούν εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων γιατί διαφωνούν με τη χρήση της μάσκας στα σχολεία από τα παιδιά τους είτε γιατί κρίνουν τα μέτρα της υγειονομικής ασφάλειας που έχουν παρθεί στα σχολεία ελλιπή. Πριν ακόμη ανοίξουν τα σχολεία (βλ. Ανακοίνωση του Συλλόγου 28.8.2020) αλλά και κατά τη διάρκεια του ανοίγματος με μια σειρά ενέργειές μας (αντί μιλήσαμε για την πολιτική και τις ενέργειες) αναδείξαμε της ευθύνες του Υπουργείου Παιδείας και (γενικότερα )της κυβέρνησης για το θέμα της υγειονομικής ασφάλειας των σχολείων. Διεκδικούμε συγκεκριμένα μέτρα για ένα ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και αυτά είναι το κοινό πεδίο δράσης και αγωνιστικής συμπόρευσης με τους   γονείς και τους συλλόγους τους.
  • Ήρθαμε σ' επαφή με τα Διοικητικά Συμβούλια γονέων της περιοχής (Αίγινα) συζητήσαμε για την κατάσταση που σήμερα διαμορφώνεται στα σχολεία και αποφασίσαμε για από κοινού ενέργειες προς τον τοπικό δήμο για να ενδυναμωθούν τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας. Στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Αίγινας θέσαμε το θέμα της αποτελεσματικής καθαριότητας των σχολείων και ότι αυτή δεν εξασφαλίζεται με το καθεστώς που αποφάσισε το Υπουργείο Εσωτερικών και αποδέχτηκε  αδιαμαρτύρητα ο Δήμος Αίγινας
  • Προβάλλουμε την ανάγκη για μόνιμο και επαρκές προσωπικό καθαριότητας με σταθερές σχέσεις εργασίας που θα βρίσκεται στα σχολεία
  • καθ όλη τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου και θα κρατά το σχολικό κτίριο καθαρό.
  • Επισημαίνουμε την ανάγκη  και παλεύουμε για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη όχι μόνο ως μέτρο
  • υγειονομικής ασφάλειας στις συνθήκες της πανδημίας αλλά και ως παιδαγωγικό μέτρο που εξασφαλίζει την ποιότητα της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
  • Προσλήψεις εκπαιδευτικών με μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.
  • Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που νομοθέτησε την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα σε 1 : 25 μαθητές, προκειμένου οι κυβερνώντες να ικανοποιήσουν τα νεοφιλελεύθερα όνειρά τους για μια εκπαίδευση φθηνή στη λειτουργία της και στην οποία θα κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. Υπάρχουν αρκετά κενά διδακτικού προσωπικού που δεν καλύπτονται ούτε και από τη β' φάση των προσλήψεων αναπληρωτών. Είναι φανερό ότι το Υπουργείο κινείται με τη λογική του ελάχιστου κόστους για τα σχολεία , αδιαφορώντας για τη ζωή εκπαιδευτικών και μαθητών.
Είναι όμως εντελώς διαφορετικό να διαπιστώνεις την τραγική ανεπάρκεια, τις επιλογές της πολιτικής που ακολουθείται και στην εκπαίδευση σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και άλλο να στοχοποιείς εκπαιδευτικούς και Διευθυντές για πολιτικές αποφάσεις που ούτε οι ίδιο πήραν ούτε μας εκφράζουν, αλλά αντίθετα εκθέτουν και εμάς σε κινδύνους . Δεν πρόκειται να μπούμε στο ρόλο του εξιλαστήριου θύματος αυτής της κατάστασης..Ένα μειοψηφικό κομμάτι γονιών, υιοθετώντας απόψεις του λεγόμενου “ κινήματος κατά της μάσκας” (στοχοποιεί εκπαιδευτικούς και διευθυντές σχολείων και) προβαίνει σε απαράδεκτες ενέργειες (βλ. περιστατικό  βιαιοπραγίας γονιού εναντίον εκπαιδευτικού στην Κρήτη ) είτε σε θεσμικό επίπεδο με την κατάθεση απαράδεκτων κειμένων που περιέχουν απειλές και “επιχειρηματολογία'' ρατσιστικού περιεχομένου. Στρέφονται εκ του ασφαλούς εναντίον μας αφήνοντας στο απυρόβλητο τις κυβερνητικές ευθύνες. Εξυπηρετούν άριστα τις σκόπιμες διαστρεβλώσεις κυβέρνησης και μέσων μαζικής ενημέρωσης για δήθεν ταύτιση των αρνητών της μάσκας με τις αγωνιστικές διεκδικήσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, για να συκοφαντήσουν αυτές. Μέσα από σκοταδιστικές  απόψεις θεωριών συνωμοσίας το μόνο θα πετύχουν είναι τη χειροτέρευση της κατάστασης μέσα στα σχολεία ,κάτι που θα είναι σε βάρος των παιδιών τους.
Από την πλευρά ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε τέτοιες απειλές ούτε να φοβηθούμε τέτοιες ενέργειες. Καλούμε τους γονείς , τους εκπαιδευτικούς και την τοπική κοινωνία να τις απομονώσει και να τις βάλει στο περιθώριο.
                                   
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                     ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΥΚΟΥΡΗ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png