Ανακοίνωση Κέντρου Υγείας Αίγινας σχετικά με την λειτουργία της Διοικούσας Επιτροπής.

Δελτίο Τύπου.
Σχετικά με ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας στις 22-9-2020 και περί του ακέφαλου της Διοίκησης στο ΚΥ Αίγινας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα. Η παρούσα Διοικούσα Επιτροπή του ΚΥ ορίσθηκε από την 2η ΥΠΕ Πειραιά στις 9-11-2017 και η τριετής θητεία της λήγει στις 9-11-2020.

Το προηγούμενο διάστημα και έπειτα από συνεχείς και μόνιμες διεκδικήσεις επίλυσης των προβλημάτων του ΚΥ, επιτεύχθηκαν τα παρακάτω.

1) Διορίστηκε επίκουρος καρδιολόγος.
2) Πρόσφατα έγινε η τοποθέτηση επίκουρου ιατρού Γενικής Ιατρικής και Αγροτικού Ιατρού.
3) Τοποθετήθηκε υπάλληλος στη Γραμματεία του ΚΥ.
4) Προσλήφθηκαν 3 νέοι οδηγοί ασθενοφόρου (1 μόνιμος-2 επίκουροι) Το πρόβλημα που ταλαιπώρησε τόσο το νησί της Αίγινας ελπίζουμε να λυθεί σε μεγάλο βαθμό.
5) Έγινε η μετακίνηση 2 νοσηλευτριών από το Τζάνειο (η μία στο Αγκίστρι).
6) Σε διαδικασία εξέλιξης βρίσκεται η τοποθέτηση μόνιμου οφθαλμίατρου.
7) Η κάλυψη της θέσης παιδίατρου,παρά τις επανηλειμμένες προκυρήξεις,δεν παρουσιάζει προς το παρόν σχετικό ενδιαφέρον απο τους υποψηφίους.
8) Έγινε η τοποθέτηση και είναι σε χρήση το ISO BOX (προσφορά του Δήμου Αίγινας) στον προάυλιο χώρο για εξέταση των ασθενών εξωτερικά του ΚΥ, ειδικά στην περίοδο της πανδημίας.
9) Ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου(εσωτερικά και εξωτερικά) . Χάρις στην τεράστια προσπάθεια του Υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, όποια ζητήματα εμφανίστηκαν την περίοδο της πανδημίας αντιμετωπίσθηκαν έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την επίλυση υπαρκτών ελλείψεων του ΚΥ στην κατεύθυνση παραπέρα ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, που ειδικά την περίοδο της πανδημίας απέδειξε περίτρανα,και στους πλέον κακόπιστους,ότι εκεί χτυπάει η καρδιά και η ψυχή της Ελληνικής Κοινωνίας.

Υπενθυμίζουμε ότι από 5 Οκτωβρίου ξεκινάει,εκ νέου,η λειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων με το ακόλουθο πρόγραμμα. Δευτέρα-Μεσαγρός από 08-14.00 Τρίτη -Βαθύ 08-10.45 " -Άγιοι 11.15-14.00 Τετάρτη -Πέρδικα 08-14.00 Πέμπτη-Κυψέλη 08-13.00 Κάθε πρώτη Παρασκευή του μήνα -Αγ.Μαρινα από 08-10.45 και Πόρτες από 11.15-13.00.

Με ευθύνη των κοινοταρχών τα παραπάνω ιατρεία πρέπει να διαθέτουν την κατάλληλη σύνδεση internet για τη σχετική συνταγογράφηση.

Η Διοικούσα Επιτροπή

Αδάμ Κώστας - Πρόεδρος
Λεωνίδη Σβετλάνα - Υπεύθυνη Επιστημονικής Λειτουργίας ΚΥ
Θεριανός Στέλιος - Μέλος εκπρόσωπος Δήμου


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png