Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού για την δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
Συνάδελφοι/ισσες, , συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στις 18/9 από τάγμα θανάτου της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Η δίκη που καθυστέρησε απαράδεκτα επί επτά χρόνια, φτάνει στο τέλος της και την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, αναμένεται να ανακοινωθεί η τελική απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα ήταν μέρος της συλλογικής οργανωμένης καθοδηγημένης δράσης της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο εγκληματικός χαρακτήρας της οποίας επιβεβαιώνεται από τη συγκρότηση ταγμάτων εφόδου, από τις επιθέσεις σε μέλη του αντιφασιστικού και εργατικού κινήματος όπως η απόπειρα  ανθρωποκτονίας μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και σε βάρος μεταναστών/προσφύγων, με τραγικότερες  περιπτώσεις τη ρατσιστική επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα από τα τάγματα εφόδου της και τη δολοφονία του μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν και όλα τα καταγεγραμμένα και μη εγκλήματα της Χ.Α.

Με την τεράστια ευθύνη των μέχρι τώρα Κυβερνήσεων, η δίκη τράβηξε πάνω από 6 χρόνια και όλο αυτό το διάστημα οι εγκληματίες δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι, μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα, συνεχίζουν να σπέρνουν ναζιστικό δηλητήριο, ενώ οι αλλαγές που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα αναδεικνύονται ως ασπίδα προστασίας του ηγετικού πυρήνα των χρυσαυγιτών.

Το πολιτικό-κοινωνικό σύστημα, που εξέθρεψε το φασισμό και κάλυψε τις τραμπούκικες εγκληματικές δράσεις  της συμμορίας, επιζητά οι φασίστες να πέσουν στα μαλακά. Γιατί οι χρυσαυγίτες δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά το 2012. Δρούσαν επί τρεις δεκαετίες ανενόχλητοι, τρομοκρατούσαν και μαχαίρωναν μετανάστες και αντιφασίστες, διείσδυαν στα σώματα ασφαλείας και τον στρατό με τη στήριξη των Μ.Μ.Ε, μεγαλοδημοσιογράφων, «καλλιτεχνών», αθλητών κλπ..     Οι ναζιστές δρούσαν για δεκαετίες με την απλόχερη κάλυψη του βαθέος κράτους, των μυστικών υπηρεσιών (ΕΥΠ κλπ) και τη διαχρονική ανοχή των κυβερνητικών κομμάτων – ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι ναζί γεννήθηκαν και ανδρώθηκαν μέσα στο σώμα της Δημοκρατίας που τους  περιέβαλε με θαλπωρή και προστασία, έως ότου άρχισαν να ξεσκίζουν τις σάρκες της. Δεν ξεχνάμε ότι μόλις προχτές ο Πρόεδρος της Βουλής διόρισε τη Ζαρούλια με ΦΕΚ υπάλληλο στη Βουλή (!!!) και υποχώρησαν μετά την λαϊκή κατακραυγή!!!

Aπαιτούμε την τιμωρία των ναζί δολοφόνων και παλεύουμε να απομονωθούν οι διάφορες φασιστικές ομάδες που ξεφυτρώνουν και όπως και η Χ.Α. συγκροτούν σύγχρονα τάγματα εφόδου και δρουν ενάντια σε αγωνιστές, σε πρόσφυγες, σε αντιφασίστες και σε κάθε «διαφορετικό» άνθρωπο Αγωνιζόμαστε για να αποκρουστούν κα να εξαλειφθούν οι σκοταδιστικές, μισαλλόδοξες, ξενοφοβικές, ρατσιστικές αντιλήψεις και το δηλητήριο του μίσους των μισανθρωπικών αντιλήψεων τους που ποτίζει συνειδήσεις. Η απάθεια και αδιαφορία απέναντι στην άνοδο αυτών των αντιλήψεων και στην εξάπλωση των φασιστικών επιθέσεων είναι καταστροφική. Για αυτό δεν σιωπούμε. Οι εκπαιδευτικοί και η νεολαία θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, σε κάθε διεκδίκηση, σε κάθε κοινωνική συναναστροφή, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές τους. Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε ενάντια στη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία που επιχειρούν να εγκαταστήσουν στον αξιακό κώδικα της ελληνικής  κοινωνίας οι ναζιστικές οργανώσεις. Η δίκη μπορεί να φτάνει στο τέλος της όμως ο αγώνας του λαού ενάντια στο φασιστικό έκτρωμα, η πάλη για να απομονωθούν από κάθε γειτονιά από κάθε χώρο δουλειάς οι φασίστες τώρα δυναμώνει! Οι μάχες που δώσαμε το προηγούμενο διάστημα, κόντρα στους φασίστες, κατάφεραν να τους απομονώσουν σε γειτονιές, σχολεία, σχολές και χώρους δουλειάς, να συμβάλλουν και στην εκλογική συρρίκνωση των δολοφόνων, ναζιστών της Χ Α. Δεν επαναπαυόμαστε!

Έχουμε τη δύναμη να απομονώσουμε τη ναζιστική, εγκληματική Χρυσή Αυγή, τα διάφορα φασιστικά μορφώματα με αγώνες μαχητικούς που στοχεύουν την αιτία που τα τροφοδοτεί και διαμορφώνει το έδαφος για την ανάπτυξή τους: τους επιχειρηματικούς ομίλους, την πολιτική της ΕΕ, των κυβερνήσεων. Δεν θα επιτρέψουμε στους εντολοδόχους του μίσους να μολύνουν την εκπαίδευση. Είναι χρέος του κόσμου της εκπαίδευσης προς το μέλλον να παρέμβει μέσα κι έξω από την τάξη.

Την Τετάρτη 7/10/2020 είναι η ημέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png