Η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για την κατηγοριοποίηση των Nησιών του Aργοσαρωνικού σχετικα με τον covid-19.

Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
    
Η οργάνωσή μας για μια ακόμη φορά επανέρχεται στο θέμα της επιδημιολογικής αντιμετώπισης   του COVID-19 στο νησί μας.
 Προ ημερών ο βουλευτής Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Θοδωρής Δρίτσας κατέθεσε ως αναφορά την κοινή επιστολή των Δημάρχων  Περιφερειακής ενότητας νήσων Αττικής (Αγκιστρίου, Αίγινας, Πόρου, Σαλαμίνας, Σπετσών και Ύδρας) με θέμα: «Κατηγοριοποίηση Π.Ε. (Περιφερειακής ενότητας νήσων Αττικής) στον χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τον κορωνοιό COVID-19».
 
Όπως επισημαίνεται και στην επιστολή των Δημάρχων, αυτό που προκαλεί σοβαρά και εύλογα ερωτήματα των πολιτών είναι ότι η  εικόνα που έχουμε από ενημέρωση  για την επιδημία covid 19 στο νησί μας δεν δικαιολογεί την υπάρχουσα  επικινδυνότητα (χρώμα πορτοκαλί) . Εάν όμως η κατάσταση στο νησί είναι τόσο ανησυχητική, όσο μαρτυρά ο χάρτης, τότε ζητάμε από τους αρμόδιους άμεση ενημέρωση για αυτά που «αγνοούμε».

Αν, παρ’ όλα αυτά, τα συμπεράσματα βγαίνουν χωρίς στοιχεία, ζητάμε την  άμεση αποστολή κλιμακίου του ΕΟΔΥ με δωρεάν δειγματοληπτικούς  ελέγχους στους πολίτες της Αίγινας, όπως έγινε στον Δήμο Νίκαιας-Ρέντη και σε άλλους Δήμους της Αττικής. Διαφορετικά, θα πρέπει να υπάρξει ξεχωριστή κατηγοριοποίηση για την Περιφερειακή Ενότητα των Νησιών του Αργοσαρωνικού, σύμφωνη με τα στοιχεία του επιδημιολογικού φορτίου.

Η  κατάσταση που βιώνει το νησί μας έχει δημιουργήσει ανησυχία  στον κόσμο  και στασιμότητα στην οικονομική ζωή του τόπου μας.  
Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να παίζει με τη Δημόσια υγεία και να ασχολείται μόνο με την επικοινωνιακή διαχείριση του «μπάχαλου» που έχει δημιουργήσει, αναζητώντας καθημερινά μια μικρή μειοψηφία ανεύθυνων, για να κουνήσει το δάχτυλο στο σύνολο των πολιτών.

Οι ευθύνες τους πλέον δεν κρύβονται.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png