Απάντηση Φίλιππου Τζίτζη στο Δελτίο Τύπου του προέδρου της Επιτροπής Υγείας.

Φίλιππος Τζίτζης. Δελτίο Τύπου.
Στην τελευταία συνεδρίαση της επιτροπή υγείας του Δήμου Αίγινας στις 2 Νοεμβρίου 2020, άλλα συμφωνήσαμε να βγουν ως δελτία τύπου της επιτροπής και άλλα βγήκαν. Επειδή αυτό συμβαίνει για πολλοστή φορά στην επιτροπή υγείας του Δήμου Αίγινας άλλα να συμφωνούμε, άλλα να  αποφασίζουμε και άλλα να βγαίνουν ή να μην βγαίνουν ως δελτίο τύπου, γι’  αυτό λοιπόν τον λόγο διαχωρίζω την θέση μου από αυτό το δελτίου τύπου και τις πρακτικές της διοίκησης όλο αυτόν τον καιρό.
Δεν παραιτούμαι όπως έπραξε συνάδελφος κ. Σωκράτης Δούκας, που σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας κανείς δεν περισσεύει από τον πόλεμο κατά του κορονοϊού και ειδικά αν είναι γιατρός.
Όμως υπήρχαν και υπάρχουν πολλές ενστάσεις και αντιρρήσεις για την λειτουργία της εν λόγου επιτροπής. Μπορεί να συνεδρίασε περισσότερες φορές από την προηγούμενη επιτροπή υγείας του Δήμου Αίγινας, σίγουρα όμως οι πολίτες της Αίγινας, περίμεναν και περιμένουν πολλά περισσότερα από ένα Δημοτικό Συμβούλιο, που έχει τόσους αξιόλογους γιατρούς και από μια επιτροπή υγείας που συνεδρίαζε με ειδικούς στα θέματα της υγείας πιο συχνά από τις προηγούμενες φορές.
Η μη αξιοποίηση  των γιατρών της επιτροπής στις κρίσιμες ώρες της πανδημίας μαρτυρεί αυτό που φάνηκε από την πρώτη στιγμή, τον μη συλλογικό τρόπο διοίκησης.
Πολλές προτάσεις της τωρινής επιτροπής υγείας δεν εισακούστηκαν ποτέ, άλλες πάλι επειδή προέρχονταν από τους γιατρούς ή από μέλη τις αντιπολίτευσης , δεν προχώρησαν ποτέ.  Πολλές συνεδριάσεις της επιτροπής, όχι όλες, έγιναν χωρίς θέματα ημερήσιας διάταξης.  «Έτσι να κάνουμε μια συνεδρίαση γιατί μας το ζήτησε ο γιατρός ο κ. Γαλάνης, ο γιατρός ο κ. Πολυδώρου και ο γιατρός ο κ. Δούκας.»
Πόσες φορές μας υποσχέθηκε ο πρόεδρος ότι αυτά που συμφωνήσαμε θα βγουν ΑΥΤΟΥΣΙΑ ως δελτία τύπου;
Με ποιό χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαφωνία όλων των μελών  και του προέδρου της επιτροπής στο κλείσιμο των αθλητικών χώρων και των παιδικών χαρών τον Αύγουστο του 2020 που έγινε από την δήμαρχο Αίγινας.
Ποτέ δεν συμβουλεύτηκε την επιτροπή υγείας ο κ. δήμαρχος, ποτέ δεν μας είπε ποιους ειδικούς, ποιους λοιμωξιολόγους συμβουλεύεται για τα μέτρα που ακολουθεί και εφαρμόζει μόνος του.
Πρόταση όπως  η  συγκρότηση μιας δυνατής ομάδας για την διαχείριση τοπικών κρίσεων, η όποια θα συνεπικουρεί την πολιτική προστασία του Δήμου Αίγινας σε αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, δεν εισακούστηκε ποτέ.
Πρόταση όπως η συλλογή ερωτημάτων από τους πολίτες της Αίγινας σχετικά με τον κορονοϊό στις γραμμές υποστήριξης που είχε ανακοινώσει ο Δήμος Αίγινας. Τα ερωτήματα θα προωθούνται στην επιτροπή υγείας, η οποία θα απαντούσε εντός τριών ημερών σε όλα τα ερωτήματα των πολιτών της Αίγινας ευπαθών και μη ευπαθών.
Πρόταση όπως η αναγκαιότητα στενής συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Αίγινας και την επιτροπή υγείας προκειμένου να υπάρχει ενημέρωση για οποιαδήποτε ενέργεια που αφορά προμήθειες και δράσεις που άπτονται του υγειονομικού σχεδιάσουμε σκοπό την επιστημονική γνωμοδότηση της επιτροπής επί των συγκεκριμένων θεμάτων, δεν προχώρησε  ποτέ. Η τηλεφωνική συνομιλία ΚΑΤ’ ΙΔΙΑΝ με ένα ή δύο μέλη της επιτροπής φυσικά δεν σημαίνει συνεργασία του δήμου με την επιτροπή υγείας.
Ερωτήματα σχετικά με τους ψεκασμούς που διενεργούσε ο κ. δήμαρχος όπως ο τύπος των προϊόντων που χρησιμοποιούνται, υγειονομικές προδιαγραφές που ακολουθούνται, δεν απαντήθηκαν ποτέ.
Ερωτήματα όπως ποιές ενέργειες είχαν και έχουν γίνει για την προβολή της Αίγινας, ως ασφαλούς ταξιδιωτικού προορισμού δεν απαντήθηκαν ποτέ.
Ένα μείζον θέμα που απασχόλησε την επιτροπή υγείας ήταν η άμεση ανάγκη αποκατάστασης της απρόσκοπτης λειτουργίας του νεφρολογικού κέντρου. Το ψήφισμα της επιτροπής υγείας για το νεφρολογικό κέντρο του Σαρωνικού  ψηφίστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο ύστερα όμως και από τις υπογραφές συμβούλων της αντιπολίτευσης που ζήτησαν να έρθει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Αυτές οι υπογραφές επιτάχυναν το ψήφισμα της επιτροπής υγείας.  
Κλείνοντας όλο αυτόν τον καιρό, από τότε που συστήθηκε επιτροπή υγείας βλέπουμε μια μεγάλη φανερή προσπάθεια του προέδρου της επιτροπής και φανερή πολλών μελών που (βάζουν πλάτη) να λειτουργήσει ομαλά η επιτροπή με προτάσεις, εισηγήσεις ειδικών για την πανδημία με βάση τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και από την άλλη βλέπουμε μια προσπάθεια από την μεριά του κ. Ζορμπά να καταργήσει την επιτροπή υγείας, να μην ακούει τις συμβουλές των ειδικών γιατρών και στο τέλος ο ίδιος να κάνει τον ΕΙΔΙΚΟ και τον γιατρό χωρίς να είναι.

Φίλιππος Τζίτζης

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αίγινας
Μέλος Επιτροπής Υγείας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png