Η "Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα" για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τις πεζοδρομήσεις.

"Σύχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα". Δελτίο Τύπο.
Όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και ο τρόπος. Ο Δήμος Ρέντη, δίνει το παράδειγμα και δρομολογεί τις διαδικασίες για πεζόδρομους σε Νίκαια-Ρέντη. Συγκεκριμένα σχεδιάζει να υλοποιήσει δίκτυο 17 χιλιομέτρων μόνο για ποδήλατα και πεζούς. Η διοίκηση του Δήμου  Αγίου Ιωάννη Ρέντη, θέλει λοιπόν και δρομολογεί τις εξελίξεις.

Στον αντίποδα στο νησί της Αίγινας ενώ ο Δήμος πήρε την απόφαση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, με την  πίεση λήψης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω covid 19, το ζήτημα παραμένει στάσιμο.  Με μια ουσιαστική παρέμβαση ο επικεφαλής της παράταξης “Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα” Νίκος Ευστ. Αλεξίου έκανε στο τελευταίο Κοινοτικό Συμβούλιο, την εξής γενναία πρόταση-εισήγηση: “Παρακολουθώντας τις τοποθετήσεις του κ. Δημάρχου Αίγινας τόσο στη συνεδρίαση της Ποιότητας Ζωής όσο και στο πρόσφατο Δ.Σ. με εξέπληξε η άποψη του περί “προσμονής” καινούργιας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου η οποία θα δίνει παράταση στην προηγούμενη (η οποία σε λίγες ημέρες εκπνέει) και δίνει λύση στο ζήτημα των πεζοδρομήσεων του Ιστορικού Κέντρου. Τα πράγματα κατ εμέ κ. Αξιότιμε Πρόεδρε και αξιότιμοι κ. Συνάδελφοι είναι εξαιρετικά απλά. Έχουμε ως Κοινότητα Αίγινας το ιστορικό χρέος να πάρουμε σήμερα μια γενναία απόφαση. Προτείνω να τεθεί ως θέμα απόφασης στα “προ ημερησίας θέματα” η ψήφιση του θέματος: Να σταλεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας η επισυναπτόμενη απόφαση της 9ης Ιουνίου 2020 της Ποιότητας Ζωής (ομόφωνη απόφαση 14/2020), το Δημοτικό Συμβούλιο με την σειρά του ψηφίζοντας την να τη στείλει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση όπου θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να ολοκληρωθεί με Π.Δ. και δημοσίευση σε ΦΕΚ.

Καλούμαστε λοιπόν σήμερα σε μια ιστορική απόφαση να στείλουμε την ανωτέρω απόφαση μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας καθώς το οφείλουμε στην Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας”.

Πρέπει λοιπόν χθες κιόλας η διοίκηση του Δήμου Αίγινας να είχε προχωρήσει σε αυτή την απλή κίνηση που ζήτησα να πάρουμε ως Κοινότητα. Να γίνει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σε όλους κατανοητό ότι είναι εξωπραγματικό από το 1987 να υπάρχουν ισχυρές και ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων: (Βλέπε 2008 Διοίκηση Κουκούλη με την κορυφαία μελέτη, από το καλύτερο μελετητικό γραφείο στην Ελλάδα: Μάρη-Βόσκογλου) και 2017 την διοίκηση Μούρτζη να έρχεται να επικαιροποιήσει την απόφαση αυτή. Έτσι φτάσαμε στο σήμερα όπου η ομόφωνη απόφαση τον Ιούνιο 2020 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ήρθε να επικαιροποιήσει και να επισφραγίσει όλες τις προηγούμενες αποφάσεις. Δεν μπορούμε λοιπόν να κωλυσιεργούμε άλλο... Απόφαση τώρα από το Δ.Σ. Αίγινας και η σκυτάλη στην Αποκεντρωμένη για τα περαιτέρω. Είναι δυνατόν να μιλάμε για ενοποίηση των Καποδιστριακών κτηρίων εν μέσω διέλευσης τροχοφόρων; Ιδού η... Ρόδος.

Νικόλαος Ευστ. Αλεξίου Κοινοτικός Σύμβουλος Επικεφαλής Παράταξης “Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα”.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png