Η Οργάνωση μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για το lockdown.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας.
«Να υπερασπιστούμε την κοινωνία»
Πολίτες της Αίγινας,
Η κυβέρνηση δεν προετοιμάστηκε για το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Έμεινε να χειροκροτεί τον εαυτό της για το “success story” της πρώτης φάσης. Τώρα, που η κυβερνητική απραξία μηνών οδηγεί τη χώρα σε νέο λοκντάουν, είναι η στιγμή να καταλάβουμε την ακριβή κατάσταση που αποτυπώνεται στην κοινωνία.

Οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες, αφού επί δεκαετίες είχαμε αποδεχθεί ένα αποτυχημένο παραγωγικό μοντέλο υπηρεσιών.
Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους και άλλοι τόσοι έχουν δει τον μισθό τους να μειώνεται κάτω από το επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης. Χιλιάδες μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις έμειναν ουσιαστικά αβοήθητες και τώρα ωθούνται στο λουκέτο. Πολλοί είναι αυτοί που πλήττονται από το λοκντάουν, αλλά δεν υπάγονται σε κανένα μέτρο στήριξης.

Η αναγγελία άλλων τριών εβδομάδων καθολικής απαγόρευσης γεμίζει όλον αυτόν τον κόσμο με απελπισία. Η επικοινωνιακή διαχείριση και η καλλιέργεια εντυπώσεων, πρακτικές στις οποίες το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση επιδόθηκε ασύστολα, ελάχιστους πλέον μπορούν να αποπροσανατολίσουν.

Κάτω από τις συνθήκες αυτές, είναι αναγκαίο όλος αυτός ο κόσμος να αποκτήσει φωνή. Να μπορέσει να μιλήσει για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Να ασκήσει πιέσεις για ουσιαστική στήριξη. Να περάσει από τη φάση της απόγνωσης στη φάση της διεκδίκησης. Να υπερασπιστεί την αξιοπρέπειά του.

Φίλες και φίλοι,
Τώρα, λοιπόν, είναι η στιγμή που πρέπει να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις που υπερασπίζονται την κοινωνία και μιλούν εκ μέρους της: η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Επαγγελματικές ενώσεις, οι επαγγελματικοί σύλλογοι του πρωτογενούς τομέα και άλλοι συνδικαλιστικοί φορείς.
Η κοινωνία έχει ανάγκη από δράση, αλληλεγγύη και ενεργητικές πρωτοβουλίες. Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αδύναμων και της τοπικής κοινωνίας της Αίγινας.

Αίγινα, 9 Νοεμβρίου 2020
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png