Απάντηση Φίλιππου Τζίτζη στην ανακοίνωση του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά.

Δελτίο Τύπου.
Με έκπληξη διαβάσαμε χθες 18-11-2020 την ανακοίνωση του κ. Ζορμπά  για τα κρούσματα στο νησί μας. Ξεκάθαρα και σταράτα τα λίγα κρούσματα οφείλονται στην ατομική ευθύνη των πολιτών, οφείλονται στις τιτάνιες προσπάθειες όλου του προσωπικού του Κ.Υ. Αίγινας και στις τιτάνιες προσπάθειες του Νοσοκομείου Αίγινας αλλά και σε όλους τους ιδιώτες ιατρούς της Αίγινας.
Τα μεμονωμένα τελευταία κρούσματα, οφείλονται στην ανευθυνότητα κάποιων αρχών της Αίγινας. Δεν υπήρξε και δεν υπάρχει συνεργασία της δημοτικής αρχής με την επιτροπή υγείας κυρίως από τον Αύγουστο το 2020, όταν ξεκινούσε σιγά σιγά η αύξηση των κρουσμάτων εκτός Αίγινας και τότε η επιτροπή υγείας που συνεδρίασε  πρότεινε συγκεκριμένες προτάσεις χωρίς ποτέ όμως να υιοθετηθούν από το Δήμαρχο Αίγινας.
Είναι γνωστή σε όλα τα μέλη της επιτροπής η παρέμβαση του Δημάρχου στην τότε επιτροπή, «Εγώ θα πράξω αυτό που θέλω και δεν με νοιάζει η γνώμη σας.» Η λέξη συνεργασία, σύνθεση, συνεννόηση είναι άγνωστες  για αυτόν τον Δήμαρχο εκτός αν θεωρεί συνεργασία τις κατ΄ιδίαν τηλεφωνικές συνομιλίες με έναν ιατρό. Η δημοτική αρχή που δεν μπόρεσε ακόμα μέχρι σήμερα να προμηθευτεί 1000 rapid-test για την ασφάλεια των πολιτών δεν δικαιούται να ομιλεί τώρα. Δυστυχώς ακολουθεί τις εξελίξεις. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά φιγούρα στην ασθένεια. Χωρίς να γνωρίζει το θέμα κάνει τον ειδικό.  
Ο Δήμαρχος που μόνος του στις αρχές Αυγούστου του 2020 σε όλη την Ελλάδα έκλεισε την μία και μοναδική παιδική χαρά, το ένα και μοναδικό γήπεδο της Αίγινας χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ΔΑΟΑ, χωρίς την γνωμάτευση ειδικών, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ιατρών της επιτροπής υγείας.
Προκαλεί την νοημοσύνη των πολιτών όταν λέει ανακρίβειες για κάποια συνεργασία με την επιτροπή υγείας και όταν υπάρχει ήδη η παραίτηση  από την  επιτροπή υγείας και όχι η συνεργασία του ιατρού κυρίου Δούκα.
Τα λίγα κρούσματα λοιπόν στο νησί μας οφείλονται αποκλειστικά στην υπευθυνότητα όλου το Κέντρου Υγείας Αίγινας, του Νοσοκομείο Αίγινας Άγιος Διονύσιος και των ιδιωτών ιατρών αλλά κυρίως τα λίγα κρούσματα οφείλονται στον προστάτη μας Άγιο Νεκτάριο που η δημοτική αρχή δεν προέβλεψε ούτε μια εκδήλωση για τα 100 χρόνια του ΑΓΙΟΥ ΜΑΣ.
Τα λίγα κρούσματα λοιπόν δεν οφείλονται σε κάποιες αρχές που όλο τους το μυαλό και όλο τους το είναι τον τελευταίο καιρό είναι στην ατελείωτη βιομηχανία απευθείας αναθέσεων.
Με μπακαλόχαρτα δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα για παγκάκια, για 50.000 ευρώ. Για παγκάκια σε εποχές κρίσης που εκμεταλλεύονται το δήμο ως λάφυρο κάποιοι για να κάνουν τις δουλείες τους με τα παγκάκια και όχι να πάνε μέχρι το πράσινο ταμείο  που χρηματοδοτεί τα παγκάκια ΔΩΡΕΑΝ.
Επίσης προγραμματική σύμβαση Δήμου και Λιμενικού ταμείου περίπου 80.000 ευρώ, με επιτροπή ελέγχου τους ίδιους μεταξύ τους. Υπάρχει μεγάλη ασάφεια με ποιον τρόπο θα γίνεται η πληρωμή. Μα με τον ίδιο τρόπο που γίνεται σε όλο τον Δήμο Αίγινας τους τελευταίους 16 μήνες, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ.
Δυστυχώς δεν ήθελαν κάποιο μέλος από την αντιπολίτευση στην επιτροπή ελέγχου της προγραμματικής σύμβασης.  Κάποιοι φοβούνται και δεν θέλουν διαφάνεια και νόμιμο έλεγχο στο δημόσιο χρήμα του Δήμου Αίγινας.
Τα ίδια και στην επιτροπή ποιότητα ζωής. Προστασία πεζοδρόμων μόνο για ημετέρους και φίλους.
Και αν πανηγυρίζουν μόνοι τους για τα αυτονόητα καθαριότητα-ύδρευση εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου, εντός και εκτός τηλεδιάσκεψης,  εμείς πρέπει να θυμίζουμε στους πολίτες, την υγιή οικονομική κατάσταση του Δήμου μας μετά από πάρα πολλά χρόνια, όπως την έχουν αναγνωρίσει όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και όλες οι δημοτικές παρατάξεις. Να θυμίσουμε το διπλασιασμό των υπαλλήλων παντού και των τριπλασιασμό των ειδικών συμβουλών και συνεργατών.
Είναι οι ίδιοι που την προηγούμενη θητεία δεν κουνούσαν τα πόδια τους από το έδαφος,  είναι οι ίδιοι που χθες σαμποτάριζαν τον Δήμο και είναι  οι ίδιοι που σήμερα πανηγυρίζουν για τα αυτονόητα αφού τα πόδια τους σηκώθηκαν από το έδαφος και τρέχουν. Άξιος ο μισθός τους. Τα κατάφεραν.

Φίλιππος Τζίτζης
Δημοτικός Σύμβουλος
Μέλος της Επιτροπής Υγείας Δήμου Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png