Ανακοίνωση της ΚΟ Αίγινας ΚΚΕ για την Υγεία στο νησί και την πανδημία

Ανακοίνωση της ΚΟ Αίγινας ΚΚΕ.
Το KKE  από το πρώτο λεπτό εμφάνισης της πανδημίας εντόπισε και επισήμανε τις ελλείψεις και τα σχετικά μέτρα που πρέπει να παρθούν τόσο στο  επίπεδο της υγείας, όσο και στο επίπεδο της οικονομίας υπέρ των λαϊκών αναγκών.
  Όλους αυτούς τους μήνες, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, δεν παρέμεινε σιωπηλό, κινητοποιήθηκε  από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα μαζί με τον υπόλοιπο λαό,  τους υγειονομικούς, ώστε να αντιμετωπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση. Εδώ στο νησί επανειλημμένα επισκεφτήκαμε το κέντρο υγείας, καταγράψαμε τις ελλείψεις, αναδεικνύοντας τες  στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς  και με ερωτήσεις μέσα στη βουλή, διεκδικώντας μέτρα προστασίας με προσλήψεις προσωπικού στην μονάδα του νησιού.
  Από την άλλη, η κυβέρνηση, συνεχίζοντας την ίδια εγκληματική  πολιτική, απέδειξε για μία ακόμα φορά για ποιών ακριβώς τα συμφέροντα βρίσκεται εκεί. Μία προς μία οι κυβερνητικές εξαγγελίες όλους αυτούς τους μήνες δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα ψηφιδωτό από καταγγελία του λαού και της νεολαίας για έλλειψη ατομικής ευθύνης, προσπάθειας απόκρυψης των ευθυνών που έχει αλλά και των τραγικών ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας,  ενώ ταυτόχρονα καταπατούσε τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να μην διαταραχτεί η κερδοφορία του κεφαλαίου .  Την ίδια ώρα που αρνούταν να πάρει μέτρα για των συνωστισμό στα ,σχολείων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, εξοπλίζοντάς τα με τα απαραίτητα μέτρα σε υλικό εξοπλισμό και ανθρώπινο δυναμικό, ήταν εκκωφαντικά σιωπηλές.
   Η κυβέρνηση αλλά και συνολικά η αστική τάξη της χώρας μας αξιοποιεί την πανδημία  ως μια εξαιρετική περίοδο εντείνονται σε όλους τους τομείς την επίθεση σε εργατικά λαϊκά δικαιώματα, ψηφίζοντας μέτρα για περαιτέρω σμπαράλιασμα του εργάσιμου χρόνου και των εργασιακών σχέσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επαναφέροντας χουντικούς νόμους που ο λαός μας μάτωσε τα προηγούμενα χρόνια να στείλει στα χρονοντούλαπα της ιστορίας, για δουλειά ήλιο με ήλιο, για 200 ευρώ, για ένα κομμάτι ψωμί δηλαδή.
   Και κάπως έτσι επιζήμια φθάσαμε στο δεύτερο κύμα έξαρσης της πανδημίας όπου...τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου...
Τέρμα πια στην εξαπάτηση, πριν ο λαός μας θρηνήσει και άλλους νεκρούς!! Τέρμα και σε όλες τις θεωρίες συνομωσίας και τα ψεύτικα παιχνίδια των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων, που σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν από τη μία και πραγματική <<συνωμοσία>>, ότι όλοι μαζί όλα τα προηγούμενα χρόνια και τώρα εναλλάσσονται στην ίδια εγκληματική πολιτική, που απογυμνώνει την υγεία και δίνει δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ, προστατεύοντας για μία ακόμα φορά τα αμύθητα πλούτη του μεγάλου κεφαλαίου στις πλάτες του λαού!!
 
________________


Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τις γυναίκες,  τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς του τόπου μας , να κάνουν δική τους υπόθεση  τον αγώνα για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας  και των δικαιωμάτων μας :
 


* Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
* Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών.
* Ουσιαστικά μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
* Μείωση των μαθητών στα σχολεία  με 15 παιδιά ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών και εξασφάλιση του εξοπλισμού για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
* Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας δεν πρέπει να μείνει χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα.
* Έκτακτο επίδομα για όλους τους ανέργους, χωρίς προϋποθέσεις.
* Εδώ και τώρα να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό έκτρωμα που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.
* Αύξηση των δρομολογίων των λεωφορείων ώστε να καλύπτει όλο το νησί και να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι με ασφάλεια.


Για την Αίγινα:
* Υπεύθυνη ενημέρωση για την υγειονομική κατάσταση και τον κορονοιό στο νησί.
* Διενέργεια μαζικών δωρεάν τεστ στο κέντρο υγείας.
* Πραγματική ενίσχυση με ΟΛΕΣ  τις ειδικότητες του κέντρου υγείας, με μόνιμο και σταθερό προσωπικό , χωρίς εφήμερες λύσεις και ψεύτικες υποσχέσεις.
   


Να βάλουμε το δικό μας δικό μας lockdown στη σάπια εγκληματική πολιτική τους!!
Ο αγώνας για τη ζωή δεν μπορεί να περιμένει!!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png