Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά προς την κ. Γιάννα Αγγελοπούλου.

Επιτροπή Δήμου Αίγινας "Ελλάδα 2021". Δελτίο Τύπου
Ευχαριστήρια επιστολή προς την Πρόεδρο της Επιτροπής "ΕΛΛΑΔΑ 2021" Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, με αφορμή την ένταξη του Φοίνικα - του πρώτου νομίσματος που κόπηκε στην Αίγινα, από τον Ιωάννη Καποδίστρια- στο Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής, απέστειλε ο Δήμαρχος Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Κυρία Πρόεδρε,

Με ικανοποίηση διαβάσαμε τις τελευταίες ανακοινώσεις σας για το επίσημο νομισματικό πρόγραμμα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση διακοσίων ετών από την εθνική ανεξαρτησία. Η προβολή του πρώτου νομίσματος που κόπηκε κατά την γένεση του νεότερου ελληνικού κράτους στο νησί της Αίγινας, σε συνδυασμό με την ανάδειξη του Κυβερνείου και του οικείου ΦΕΚ, υπήρξε η έμπρακτος υλοποίηση της υπόσχεσης που αναλάβατε ενώπιον μας κατά την πρόσφατη επίσκεψη σας στην Αίγινα. Και γι’ αυτό διερμηνεύοντας τα συναισθήματα όλων των κατοίκων της Αίγινας δράττομαι της ευκαιρίας να σας εκφράσω τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας. Αποδείξατε στην πράξη κι όχι στα λόγια ότι είστε φίλη της Αίγινας. Και μετά τον ''Προπομπό'' που είχατε την καλοσύνη να μου δωρίσετε, σύντομα θα κοσμεί το γραφείο μου κι ο Φοίνικας της Αίγινας, το πρώτο νόμισμα της νεωτέρας Ελλάδος που κόπηκε στο εδώ νομισματοκοπείο μας. Πέραν αυτών ως Δήμαρχος Αίγινας οφείλω να εκφράσω την ευαρέσκεια μου διότι στην συλλεκτική σειρά νομισμάτων απεικονίζονται προσωπικότητες του Έθνους μας, όπως ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Αθανάσιος Τσακάλωφ, ο Γεώργιος Βιζυηνός καθώς και η εξέλιξη της σημαίας μας μέχρι να λάβει την τελική της μορφή το 1978. Συγχαρητήρια! Κυρία Πρόεδρε, Σας θεωρούμε φίλη του νησιού μας και θα χαρούμε μέσα στο 2021 να σας υποδεχθούμε όπως σας αξίζει σε μία από τις εκδηλώσεις μας. Για να ''κρατήσουν οι χοροί''. Καθώς ''των Ελλήνων οι Κοινότητες φτιάχνουν άλλο Γαλαξία''!

Ο Δήμαρχος Αίγινας
Ιωάννης Π. Ζορμπάς
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png