Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας για αναπροσαρμογή - επικαιροποίηση των ανταποδοτικών τελών.

Κύριε Δήμαρχε,

Με την ολοκλήρωση – εφαρμογή του Νόμου 4647/2019 - ΦΕΚ Α 204/16.12.2019  που αφορά την τακτοποίηση - διόρθωση των τετραγωνικών για τις επιχειρήσεις και τις κατοικίες, πλέον έχουμε μια αξιοσημείωτη αύξηση των πραγματικών τετραγωνικών και στον Δήμο Αίγινας (Εκτίμηση για +30-40% η αύξηση).

Το γεγονός αυτό αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τον Δήμο να προχωρήσει σε μια δίκαιη κατανομή των τελών στις επιχειρήσεις και τους κατοίκους της, ιδιαίτερα μια χρονική στιγμή που οδηγούμαστε σε νέα οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας COVID-19.

Κύριε Δήμαρχε,
Με την τόλμη για ισονομία που σας διακρίνει και πυξίδα το δημόσιο συμφέρων και την έντιμη διαχείριση του τελευταίου ευρώ των συμπατριωτών μας που καταλήγει στο Ταμείο του Δήμου, επιβάλλεται άμεσα να προχωρήσετε σε αναπροσαρμογή των ανταποδοτικών τελών προκειμένου να αρθούν όλες οι αδικίες που έρχονται από το παρελθόν, οι οποίες και εγείρουν πολλαπλά ερωτηματικά κακής διαχείρισης.
Επιπλέον, σας γνωρίζουμε ότι μεγάλο μέρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Πειραιά, Ρόδου κλπ), λόγω αύξησης των πραγματικών τετραγωνικών, προχωρούν σε επικαιροποιημένες χρεώσεις με τη μείωση των τελών να πλησιάζει το 15% έως 20%.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων πιστεύοντας στην άμεση ανταπόκρισή σας στο δίκαιο αίτημα όλων των επιχειρήσεων και των κατοίκων της Αίγινας.


Σταύρος Καλαμάκης   Διονύσης Γαλάρης Πρόεδρος                                                       
Πρόεδρος                 Γενικός Γραμματέας

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png