Νικόλαος Μανωλάκος: Λήψη μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των ΑμεΑ.

Δελτίο Τύπου.
Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, κατέθεσε σήμερα 02/12/2020 Ερώτηση, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα "Λήψη μέτρων για την οικονομική ενίσχυση των ΑμεΑ".

Στην Ερώτηση που απευθύνεται τόσο στον Υπουργό Οικονομικών όσο στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, επισημαίνει ότι για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας και της συνοχής της ελληνικής κοινωνίας, κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, θα πρέπει να στηριχθούν οι πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που είναι  των ΑμεΑ και ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς εάν προτίθενται να χορηγήσουν, έκτακτο βοήθημα για την περίοδο των Χριστουγέννων 2020, στα νοικοκυριά που έχουν ΑμεΑ
 
Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης

Κύριοι Υπουργοί,
Χωρίς αμφιβολία, οι πλέον ευάλωτες, κοινωνικά και οικονομικά, ομάδες του πληθυσμού της χώρας, είναι οι συμπολίτες μας ΑμεΑ και οι οικογένειές τους.
 Οι οικονομικές επιπτώσεις των περιοριστικών και απαγορευτικών μέτρων, που επεβλήθησαν σε όλους μας για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του COVID 19, είναι ιδιαιτέρως βαριές για τα άτομα αυτά.  
Προκειμένου να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα και η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης αλλά και η αρχή της αναλογικότητος, είναι επιβεβλημένη η οικονομική υποστήριξή τους.
Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία και την εκπεφρασμένη πρόθεση της κυβέρνησης για την  οικονομική ενίσχυση των πιο αδύναμων νοικοκυριών ενόψει των Χριστουγέννων, στο μέτρο, που υπάρχει η ταμειακή δυνατότητα.
Ερωτάσθε οι Υπουργοί ,
Εάν προτίθεστε, να χορηγήσετε, έκτακτο βοήθημα για την περίοδο των Χριστουγέννων 2020, στα νοικοκυριά που έχουν ΑμεΑ, λαμβανομένου υπόψη ότι τα άτομα με αναπηρία, από την έναρξη της πανδημίας έως και σήμερα, δεν έτυχαν καμίας συγκεκριμένης οικονομικής στήριξης        


Ο Ερωτών Βουλευτής

Νικόλαος Μανωλάκος,
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς
και Νήσων Ν.Δ.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png