Επιστολές Νίκου Αλεξίου για το πλωτό ασθενοφόρο και τον εορτασμό της 26ης Ιανουαρίου.

Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα. Δελτιό Τύπου.
Με επιστολές προς τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη και προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας, ο Κοινοτικός Σύμβουλος Νίκος Ευστ. Αλεξίου παρενέβη στο θέμα της 26ης Ιανουαρίου (αλλαγή ημερομηνίας ορκωμοσίας Ι. Καποδίστρια) καθώς και στο θέμα του πλωτού ασθενοφόρου του Λιμενικού Σώματος:
1. Επιστολή
2. Αίγινα 1/12/2020
Προς Αξιότιμο Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γ. Πατούλη
Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη, σας εκφράζω τις ευχές μου για καλό μήνα και καλές γιορτές με Υγεία για εσάς και την οικογένεια σας. Σας εύχομαι επίσης καλή δύναμη στο έργο σας, στις δύσκολες εποχές που περνά η πατρίδα μας και ολόκληρη η υφήλιος.
Κύριε Περιφερειάρχη, παραμένετε διαχρονικά πολύ κοντά στα προβλήματα και θέματα του νησιού της Αίγινας και έχετε ξεκάθαρα σε ομιλία σας αναφέρει το νησί μας: Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας, ακολουθώντας πιστά την ιστορική πραγματικότητα.
Ο λόγος της σημερινής μου Επιστολής αφορά μια αδιανόητη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας της 24ης Νοεμβρίου 2020, όπου μετά από εισήγηση του Δημάρχου κ. Ι. Ζορμπά, η ιστορική ημερομηνία της 26ης Ιανουαρίου (ορκωμοσία του Ι. Καποδίστρια) μεταφέρεται ανάμεσα στην 20η και 26η εκάστου έτους (ημέρα Κυριακή).
Κύριε Περιφερειάρχη το Προεδρικό Διάταγμα 7/30.1.2012 (σχετικό 1) ξεκάθαρα ορίζει: Δημόσια Εορτή τοπικής σημασίας για τον Δήμο Αίγινας την 26η Ιανουαρίου. Μάλιστα στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα ορίζεται πως: “Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων καταρτίζεται με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής”
Την φετινή χρονιά (2021) επειδή αναμένονται ξεχωριστές εκδηλώσεις τον Ιανουάριο στο νησί μας (λόγω των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821) και είναι πιθανή (ας ευχηθούμε να είναι καλύτερες οι συνθήκες ελέω covid 19) η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αίγινα, κανείς δεν θα είχε αντίρρηση για την μεταφορά της ημερομηνίας.
Ωστόσο το Δημοτικό Συμβούλιο (παρά τις έντονες αντιδράσεις και τεκμηριωμένες αντίθετες τοποθετήσεις συμβούλων της αντιπολίτευσης αλλά και της διοίκησης) προχώρησε κατά πλειοψηφία σε μια απόφαση (ούτε νόμιμη μα ούτε ηθική) αλλάζοντας την ημερομηνία εορτασμού της ορκωμοσίας του Ι. Καποδίστρια για όλα τα έτη.
Κύριε Περιφερειάρχη, παρακαλώ όπως προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποκαταστήσετε την Ιστορική σημασία της 26ης Ιανουαρίου, ημέρας ορκωμοσίας του πρώτου Κυβερνήτη του Ελληνικού κράτους το 1828, στην Αίγινα Πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.   
 Επιστολή


Αίγινα 1/12/2020


Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας & κον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας
Θέμα: Πλωτό Ασθενοφόρο Λιμενικού Σώματος
Αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αίγινας, με την παρούσα επιστολή μου θέλω να εκφράσω την έντονη ανησυχία μου και την Αυτοδιοικητική μου αγωνία, ως προς τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το μείζον θέμα: Πλωτό ασθενοφόρο Λιμενικού Σώματος.
Συγκεκριμένα: Μετά από δημοσιεύματα τοπικών ιστοσελίδων του νησιού μας, φαίνεται πως είναι “προ των πυλών” η υγειονομική θωράκιση των νησιών του Αργοσαρωνικού με πλωτό ασθενοφόρο του Λιμενικού Σώματος. Άλλωστε αυτό προκύπτει και από δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, σε επίσκεψη του το καλοκαίρι στην Αίγινα.
Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τις τουλάχιστον 2-3 διακομιδές σοβαρών περιστατικών (ανά εβδομάδα) από το νησί της Αίγινας καθιστούν αναγκαία την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ώστε να ζητηθεί η στάθμευση του πλωτού ασθενοφόρου στο νησί μας.
Είναι μια απόφαση που έπρεπε να είχε ληφθεί χθες και εδώ να σας θυμίσω την ερώτηση του Δημοτικού συμβούλου κ. Φίλιππου Τζίτζη σε προηγούμενη συνεδρίαση του ΔΣ Αίγινας.
Τότε δυστυχώς ο κ. Τζίτζης είχε πάρει την απάντηση του κ. Δημάρχου πως: “Το θέμα το χειρίζεται η Περιφέρεια”.
Κι ερχόμαστε σήμερα, όπου καλούμαστε να προλάβουμε τις εξελίξεις και να διεκδικήσουμε ένα άκρως δίκαιο αίτημα το οποίο θα αποτελέσει “μήλον της έριδος” από όλους τους νησιωτικούς Δήμους του Αργοσαρωνικού (Σε μια διεκδίκηση μπροστά και πίσω από τη σκηνή).
Καλείστε λοιπόν να πάρετε την απόφαση που οφείλετε στο νησί μας, την Πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους και να την κοινοποιήσετε αμέσως στους αρμόδιους φορείς: Στον Έλληνα Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Ναυτιλίας, στην Περιφέρεια-Αντιπεριφέρεια, στο ΕΚΑΒ κλπ.
ΥΓ: Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα αγαπητοί Δημοτικοί σύμβουλοι να παίζουμε με την υγεία των συμπολιτών μας, κλείνοντας τα μάτια στις εξελίξεις.
 Μετά Τιμής
Νίκος Ευστ. Αλεξίου Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας, Επικεφαλής Παράταξης “Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα”.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png