Δελτίο Τύπου από το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας. Θετικές εξελίξεις παρά τις αντιξοότητες.

Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Θετικές εξελίξεις παρά τις αντιξοότητες, για την Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας.

Το σύντομο διάστημα της μέχρι τώρα θητείας του νέου Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας, έχει συμπέσει με μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο. Στα χρονίζοντα προβλήματα της βιβλιοθήκης, όπως η έλλειψη επαρκούς και κατάλληλου χώρου, η έλλειψη προσωπικού και η έλλειψη οικονομικών πόρων, προστέθηκαν, δυστυχώς, και τα μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, που εδώ και δύο μήνες την έχουν αναγκάσει να παραμένει κλειστή για το κοινό, ενώ η έλλειψη ψηφιακών υποδομών την εμποδίζει, προς το παρόν τουλάχιστον, να έχει έναν ενεργό ρόλο στην καθημερινότητα των κατοίκων και φίλων του νησιού μας, με τρόπους εναλλακτικούς.

Παρ᾽ όλα αυτά, κατά το σύντομο χρονικό αυτό διάστημα, δόθηκε η ευκαιρία για γόνιμες επαφές, σχεδιασμό και κυρίως ενέργειες που έχουν ήδη αρχίσει να αποφέρουν κάποια ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, είναι ότι η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της βιβλιοθήκης μας, της απέδωσε, για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία της, έκτακτη επιχορήγηση ύψους 6.000 ευρώ (ποσό σχεδόν διπλάσιο της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης). Με τα χρήματα αυτά θα μπορέσουμε να ανανεώσουμε τον απαρχαιωμένο πλέον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, να αποκτήσουμε μια σύγχρονη και λειτουργική ιστοσελίδα, να προχωρήσουμε σε ψηφιοποιήσεις, αλλά και συντήρηση βιβλίων των συλλογών μας. Το Εφορευτικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά την κ. Υπουργό για την κατανόηση και την μεγάλη ευαισθησία της ως προς τα προβλήματα της βιβλιοθήκης.

Επίσης, η επίσκεψη της διευθύντριας της Βιβλιοθήκης της Βουλής των Ελλήνων κ. Ἐλλης Δρούλια, σηματοδότησε την αρχή μιας πολύτιμης για εμάς συνεργασίας μεταξύ των δύο βιβλιοθηκών, που ξεκινά με την παραχώρηση αντιτύπων όλων των σημαντικών εκδόσεων, τόσο του Ιδρύματος της Βουλής, όσο και της ιστορικής της Βιβλιοθήκης. Ήδη η κ. Δρούλια μας παρέδωσε 11 τόμους των εκδόσεων αυτών, οι οποίοι έχουν καταλογογραφηθεί και ενταχθεί στις συλλογές μας. Την ευχαριστούμε θερμά για την δωρεά, αλλά και την γενναιόδωρη διάθεση στήριξης και συνεργασίας.

Ακολούθησε μια δεύτερη σημαντική δωρεά από τον κ. Βασίλη Γρηγοριάδη και την κ. Μάγδα Λαΐου Γρηγοριάδη. Περιλαμβάνει 200 περίπου τόμους από την προσωπική τους βιβλιοθήκη, μεταξύ των οποίων και σπάνιες εκδόσεις. Το σύνολο των δωρηθέντων τόμων έχει ήδη καταλογογραφηθεί και έχει κι αυτό ενταχθεί στις συλλογές μας. Ευχαριστούμε εγκάρδια τους δύο δωρητές για την πολύτιμη προσφορά τους.

Με την ευκαιρία αυτού του δελτίου τύπου, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και το απελθόν Εφορευτικό Συμβούλιο που με μεγάλη διάθεση προσφοράς εργάσθηκε για την βιβλιοθήκη, και κυρίως την τ. Πρόεδρο κ. Προνόη Θεολογίδου για την διεξοδική ενημέρωση που μας έδωσε αλλά και τις ευχές της. Θερμές ευχαριστίες αξίζουν επίσης στο προσωπικό μας, τον Αν. Προϊστάμενο κ. Γιάννη Μαλτέζο και την κ. Μαρία Κουντράρου που εργάζονται με αυταπάρνηση κάτω από αντίξοες συνθήκες με γνώμονα την αγάπη τους για την βιβλιοθήκη.

Ευχόμαστε σε όλους ένα αίσιο και δημιουργικό 2021, με πολλά βιβλία, και με ανοιχτή την βιβλιοθήκη μας.

Το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png