Η δημοτική παράταξη Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα για τον προϋπολογισμό του 2021.

Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα. Δελτίο Τύπου.
Απίστευτο! Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Αίγινας με λιγότερες θετικές ψήφους (7 υπέρ, 9 κατά, Ξ αποχές και 1 παρών).
Το θέατρο του παραλόγου ξαναπαίχτηκε σε ένα ακόμη Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας. Με μειοψηφικό αποτέλεσμα (7 θετικές ψήφους , έναντι 9 αρνητικών,3 αποχές και 1 παρών) ψηφίστηκε το πιο σημαντικό εργαλείο για την πορεία του Δήμου τη χρονιά 2021.
Και μόνο η απόρριψη του προϋπολογισμού από την πλειοψηφία σημαίνει κάτι: Ότι ο  προϋπολογισμός αυτός δεν έχει τη νομιμοποίηση της πλειοψηφίας των μελών του Δημοτικού συμβουλίου και κατά συνέπεια και της πλειοψηφίας του Αιγινήτικου λαού.
Πρέπει λοιπόν να σταματήσει το θέατρο του παράλογου, που προέκυψε με την εκ των υστέρων ψήφιση  του νόμου 4623/2019 για ενίσχυση της κυβερνησιμότητας των ΟΤΑ, όπου με τις ρυθμίσεις που έγιναν, κατά κάποιο μαγικό τρόπο η μειοψηφία γίνεται πλειοψηφία. Ας μην ξεχνάμε  ότι  οι προηγούμενες εκλογές είχαν γίνει με το νόμο της απλής αναλογικής και οι πολίτες ψήφισαν «τους εκλεκτούς τους» με γνώμονα το νόμο αυτό.
Η αγανάκτηση των μελών του Δημοτικού συμβουλίου για το πραξικόπημα αυτό είναι έντονη και προβάλλεται σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι απαραίτητη η απόσυρση της παράνομης αυτής νομολογίας και η  αποκατάσταση της ισοτιμίας της  ψήφου όλων των μελών του Δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα και με τους όρους που έγιναν και οι εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Μάιο του 2019.
Είναι γνωστή η εξαγγελία της κυβέρνησης να προχωρήσει στο άμεσο μέλλον στην πλήρη κατάργηση της απλής αναλογικής. Η σημερινή όμως Δημοτική αρχή της Αίγινας είχε μια  ευκαιρία να δώσει στην κοινωνία και στους πολίτες του νησιού τη δυνατότητα να γευτούν ένα άλλο μοντέλο διοίκησης στηριγμένο στην ισοτιμία της ψήφου, τη δυνατότητα συγκλίσεων και συνεργιών, τη δημοκρατική διεύρυνση και τη συμμετοχή. Υπάρχει ακόμη καιρός γι΄αυτό. «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png