Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αίγινας σχετικά με το ΚΕΠ Υγείας.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Στο Δ.Σ. της Τρίτης 11-1-2020  ήρθε προς ψήφιση η δημιουργία από το Δήμο ενός ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης Υγείας) από το  «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας» .
Πρόκειται για άλλον έναν μηχανισμό που καθιέρωσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και θα υλοποιήσει η ΝΔ, μαζί με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), έτσι ώστε να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη του στην ενημέρωση, την πρόληψη και την περίθαλψη του λαού
Προωθεί τις μειωμένες απαιτήσεις και αναθέτει μέρος των υπηρεσιών υγείας σε ΜΚΟ, "κοινωνικούς συνεταιρισμούς" και στη φιλανθρωπία.
Με τα «ΚΕΠ Υγείας» μη ιατρικό προσωπικό καλείται να δώσει οδηγίες πρόληψης ή να κατευθύνει ασθενείς, όπως διατείνονται, στη σωστή ιατρική ειδικότητα κάτι το οποίο, αποτελεί εντελώς αντιεπιστημονική, αναχρονιστική, αν όχι, επικίνδυνη μέθοδο!
Το νησί μας ή Αίγινα δεν έχει ανάγκη από τέτοια ’’εργαλεία’’ στα οποία θα πληρώνει ο Δήμος  1000€ συνδρομή, από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών, αλλά από γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς.
* Έχει ανάγκη από ένα Κέντρο Υγείας  πλήρως στελεχωμένο με όλες τις ειδικότητες.
* Έχει ανάγκη από Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σχεδιασμένη ενιαία για όλη τη χώρα, χωρίς καμιά εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα, ΜΚΟ κλπ, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος.
* Έχει ανάγκη από Προληπτική ιατρική, από εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με έμφαση ιδιαίτερα στον τακτικό έλεγχο του παιδιού από τη γέννησή του έως την ενηλικίωση, με εξασφάλιση των αναγκαίων εμβολιασμών
Ο  λαός της Αίγινας όλα αυτά τα χρόνια έχει βιώσει βαθιά της επιπτώσεις της υποχρηματοδότησης της Υγείας τόσο στην Αίγινα όσο και σε όλη την Ελλάδα.
Έχει παλέψει για να έχει τα αυτονόητα (όπως τον παιδίατρο, τον καρδιολόγο, τους οδηγούς ασθενοφόρων).
Η πείρα αυτή πρέπει να αξιοποιηθεί και στη συνέχεια! Καλούμε το λαό της Αίγινας να μην υποκύψει στις μειωμένες απαιτήσεις και να διεκδικήσει:
* Την πλήρη κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, με αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
* Δωρεάν παροχή όλων των εξετάσεων, θεραπειών, υγειονομικού υλικού, φαρμάκων, χωρίς πληρωμές, συμμετοχές, πλαφόν και περικοπές σύμφωνα με τις ανάγκες και με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.
* Την καθολική και απολύτως δωρεάν χορήγηση όλων των φαρμάκων και εμβολίων με επιστημονικά μόνο κριτήρια.
* Την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αίγινας με όλο το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png