Αναφορά του Θοδωρή Δρίτσα για την επαναφορά του πρωινού δρομολογίου του Ιπτάμενου Δελφινιού στην Αίγινα.

Από την Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας - Προοδευτική Συμμαχία ανακοινώθηκε η αναφορά, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Θοδωρής Δρίτσας σχετικά με την επαναφορά του πρωινού δρομολογίου του Ιπτάμενου  Δελφινιού στην Αίγινα. Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

Αναφορά

Για τον κ. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Θέμα: «Επαναφορά του πρωινού δρομολογίου του  Ιπτάμενου  Δελφινιού  στην Αίγινα.»

Ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών Θοδωρής Δρίτσας καταθέτει ως αναφορά, το   από 23-1-2021 Δελτίο Τύπου της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία,  σχετικά με την κατάργηση του πρωινού δρομολογίου του Ιπτάμενου Δελφινιού στην Αίγινα.
Όπως σημειώνουν  στο σχετικό Δελτίο Τύπου, το  πρώτο πρωινό δρομολόγιο των 9.15 φτάνει στον Πειραιά στις 10.30, ώρα απαγορευτική για τους εργαζόμενους αλλά και για όσους μετακινούνται για απαραίτητες εργασίες.
Επίσης σημειώνουν ότι, η μείωση των δρομολογίων  των συμβατικών πλοίων σε 3 ημερησίως, δημιουργεί μεγάλη πληρότητα  στα πλοία με αποτέλεσμα να μην  μπορούν  να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας των επιβατών, λόγω συνωστισμού.
Επισυνάπτεται το  αναφερόμενο Δελτίο Τύπου.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειές σας.
Αθήνα  27-01-21

Ο καταθέτων Βουλευτής
Θοδωρής Δρίτσας

Δελτίο Τύπου.
Επαναφορά του πρωινού δρομολογίου του  ιπτάμενου  δελφινιού  και πύκνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων
Με την κατάργηση του πρωινού δρομολογίου των ιπτάμενων δελφινιών το πρόβλημα όσων  εργάζονται στον Πειραιά και την Αθήνα  είναι πολύ μεγάλο, αφού είναι πλέον αδύνατον να μετακινούνται καθημερινά προς τη δουλειά τους, κάτι που συνέβαινε πάντα. Το  πρώτο πρωινό δρομολόγιο των 9.15 φτάνει στον Πειραιά στις 10.30, ώρα απαγορευτική για τους εργαζόμενους αλλά και για όσους μετακινούνται για απαραίτητες εργασίες. Ταυτόχρονα η μείωση των δρομολογίων  των συμβατικών πλοίων σε 3 ημερησίως, δημιουργεί μεγάλη πληρότητα  στα πλοία με αποτέλεσμα να μην  μπορούν  να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας των επιβατών, λόγω συνωστισμού (κάτι ανάλογο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πρωτεύουσα).
Καλούμε το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τη Δημοτική αρχή,  να κινηθούν  άμεσα για την επαναφορά του  πρωινού δρομολογίου του ιπτάμενου δελφινιού για την εξυπηρέτηση των εργαζόμενων του νησιού μας, καθώς και για την προσθήκη δύο τουλάχιστον δρομολογίων στα συμβατικά πλοία, για την  ασφαλή μετακίνηση των επιβατών λόγω covid-19.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png