Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας για εστίαση και πανεπιστήμια.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
«Εστίαση και εποχικές επιχειρήσεις βρίσκονται στο φάσμα της χρεωκοπίας – Μόλις 6,7 δις. δόθηκαν στην οικονομία»
Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αίγινας, από την αρχή της κρίσης τόνιζε  ότι τα μέτρα της Κυβέρνησης για τις επιχειρήσεις δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, παρά μόνο συμβάλουν στο να «σφίξει η θηλιά» στο λαιμό των  επιχειρηματιών, καθώς οδηγούν σε επιπλέον δανεισμό που θα κληθούν να αποπληρώσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Απόδειξη, ότι η 5η επιστρεπτέα προκαταβολή , δεν μπορεί να συνεισφέρει τίποτα στους περισσότερους ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας), ενώ οι εποχικές επιχειρήσεις κατάφεραν να λάβουν μόνο την 2η και 3η, μιας και δεν είχαν τζίρο την περσινή χρονιά. Οι δε εποχικοί εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους, δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ, αφού δεν καλύπτονται από την αναστολή σύμβασης εργασίας.
Η χώρα πια είναι αντιμέτωπη με ένα εκρηκτικό μείγμα μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εργαζομένων, κυρίως εποχικών, που βρίσκονται στα όρια της φτωχοποίησης και της απόγνωσης, αγωνιούν για τα χρέη τους, τα οποία συσσωρεύονται, αλλά και για την ίδια την επιβίωσή τους. Ειδικά στα νησιά, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα χτυπάει κόκκινο: όπως γράφεται και στον τοπικό τύπο. Ήδη πολλά  ξενοδοχεία βρίσκονται στο φάσμα της χρεωκοπίας, με τα «κοράκια» από το εξωτερικό να προχωρούν σε εξαγορές.
Εδώ και μήνες η Αντιπολίτευση καταθέτει προτάσεις, φωνάζοντας να εκμεταλλευτούμε κάθε εργαλείο, όπως την απόφαση της ΕΕ, η οποία έχει δώσει το δικαίωμα στα κράτη-μέλη της να προχωρήσουν σε έκτακτες  ενισχύσεις για τη διάσωση της Οικονομίας. Η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν άκουγε και μόλις πρόσφατα φαίνεται ότι ανακάλυψε τις ευρωπαϊκές δυνατότητες. Εδώ και ένα χρόνο, δεν έχει αξιοποιήσει καν τα προγράμματα ΕΣΠΑ, ενώ με βάση και τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μόλις 6,7 δις. δόθηκαν στην Οικονομία, μεσούσης αυτής της πρωτοφανούς κρίσης. Η πρότασή μας είναι να τεθεί σε εφαρμογή άμεσα ένα συνολικό πλαίσιο οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, μέσα από τη διάθεση ενός εκτάκτου εισοδήματος αλληλεγγύης. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε παραδώσει στο λαό ένα πρόγραμμα μακροπρόθεσμης στήριξης για τις απώλειες της περσινής χρονιάς, ρεαλιστικά κοστολογημένο, ύψους 24 δις.
«Ένα αυταρχικό νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια, αντί ενίσχυσης των χρηματοδοτήσεων και του προσωπικού»
Το νέο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαξιώνει τους πανεπιστημιακούς Πρυτάνεις λέγοντας ότι «έχουν εθιστεί στην κακοποίηση». Μια απαράδεκτη δήλωση για να δικαιολογήσει ένα νόμο-έκτρωμα, που ουδεμία σχέση έχει με οποιαδήποτε καλή πρακτική των Πανεπιστημίων στην Ευρώπη.  Όπου υπάρχει φύλαξη εκεί, είναι σώμα που υπάγεται στις πρυτανικές αρχές, και όχι Αστυνομία, και αυτό ακριβώς ζητούν οι Έλληνες Πρυτάνεις και ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα εν γένει. Δεν είναι δυνατόν από τα 90 εκατομμύρια χρηματοδότησης ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος, τα 20 εκ. να πηγαίνουν στην χρηματοδότηση των ειδικών φρουρών και 30 εκ. να πηγαίνουν εφάπαξ για τη χρηματοδότηση των συστημάτων παρακολούθησης φοιτητών και καθηγητών. Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων έχει εκφράσει σοβαρές αντιρρήσεις για τις διατάξεις του Νομοσχεδίου. Και ενώ η χώρα μας έχει ανάγκη 3000 πανεπιστημιακούς καθηγητές, η Κυβέρνηση θέλει να προσλάβει 1.030 φρουρούς με ελάχιστη εκπαίδευση, οι οποίοι θα εδράζονται εντός των Σχολών. Θυμίζουμε επίσης ότι και τα συνδικαλιστικά Όργανα  του Αστυνομικού Σώματος έχουν ταχθεί ενάντια στη ρύθμιση.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png