Η ΕΛΜΕ Πειραιά καταγγέλλει την είσοδο της Αστυνομίας στο ΕΠΑΛ Αίγινας.

ΕΛΜΕ Πειραιά. Δελτίο Τύπου.
Το πρωί της Τετάρτης, 3ης Φλεβάρη, ενώ το σχολείο βρισκόταν σε λειτουργία, βαθμοφόρος της Αστυνομίας με δύο μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας, μπήκαν στον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ Αίγινας, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο!
Στις διαμαρτυρίες του διευθυντή του σχολείου και συναδέλφων ψέλλισαν κάποιες καθόλου πειστικές δικαιολογίες για «γείτονες που διαμαρτύρονται για το θόρυβο που κάνουν τα μηχανάκια μαθητών όταν πάνε και φεύγουν από το σχολείο». Στη συνέχεια άρχισαν να ξεβιδώνουν πινακίδες από μηχανάκια!
Όταν πιέστηκαν να δώσουν εξηγήσεις, προχώρησαν σε ακόμα πιο προκλητική επίδειξη “αστυνομικού τσαμπουκά” με δηλώσεις «εδώ τώρα πια μπαίνει η αστυνομία στα Πανεπιστήμια, δεν θα μπαίνει στα σχολεία;».
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους του ΕΠΑΛ Αίγινας που με αποφασιστικό τρόπο αντέδρασαν σε αυτήν την ενέργεια, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να αποχωρήσει μετά από λίγο. Άμεση παρέμβαση, μετά από ενημέρωση των συναδέλφων, πραγματοποίησε και η ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας την αποχώρηση των αστυνομικών.
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πειραιά διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη αυτή ενέργεια. Τέτοιες ενέργειες διαμορφώνουν εκρηκτικό κλίμα στη σχολική ζωή και στοχεύουν στην καθημερινή τρομοκράτηση μαθητών και εκπαιδευτικών. Στοχεύουν στη συμφιλίωση με την εικόνα ενός κράτους, του οποίου η αστυνομία μπαίνει όποτε θέλει, όπου θέλει και χωρίς να δίνει λογαριασμό. Έρχεται να δέσει με το όλο κλίμα εμπέδωσης ενός κλίματος αστυνομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους και τη νεολαία.
Αυτό το κλίμα δεν πρέπει να περάσει!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png