Η Αλλαγή Πορείας Για Την Αίγινα για την απαγόρευση δημοσιογραφικής κάλυψης και καταγραφής της Οικονομικής Επιτροπής.

Αλλαγή Πορείας Για Την Αίγινα. Δελτίο Τύπου.
Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε μέσω διαδικτύου την απαγόρευση καταγραφής και μετάδοσης των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής από το Aegina portal.
Θεωρούμε αυτή την απόφαση του Προέδρου της Οικονομικής επιτροπής, Δημάρχου κ. Ζορμπά απαράδεκτη.

Η Οικονομική Επιτροπή είναι μια από τις σημαντικότερες επιτροπές, που αποφασίζει και διαχειρίζεται εκατομμύρια ευρώ, αλλά και το μέλλον του νησιού, μιας και οι αποφάσεις της έρχονται στο Δημοτικό συμβούλιο απλά για επικύρωση, έστω και με μειοψηφία.

Δεν ψάξαμε να βρούμε την αιτία αυτής της απαγόρευσης,ούτε κρίναμε σκόπιμο να απευθυνθούμε για εξηγήσεις.

Για μας η διαφάνεια και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και καλύτερη ενημέρωση των πολιτών υπερβαίνει κάθε πιθανό "κόλλημα" που μπορεί να επικαλεστεί κάποιος.

Το Aegina portal, αλλά και άλλα μέσα, κατά καιρούς είχαν την δυνατότητα πρόσβασης σε κάθε δημόσια συνεδρίαση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού και δικαιώματος κάθε πολίτη: Αυτό της ενημέρωσης.

Το "μαύρο" στην οθόνη του portal, ειδικά σε αυτήν την επιτροπή και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας μας κάνει να αναρωτηθούμε για την σκοπιμότητα αυτής της απόφασης.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για για την απόφαση αυτή.

Η κάλυψη και καταγραφή δημοσίων συνεδριάσεων είναι κάτι αυτονόητο. Σε μια εποχή που πολλά δεδομένα γίνονται με το " έτσι θέλω" ζητούμενα, οφείλουμε να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και να δηλώνουμε παρόντες σε κάθε προσπάθεια φίμωσης ή απόκρυψης.

Καλούμε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τους πολίτες της Αίγινας,να καταδικάσουν αυτή την απόφαση και ζητάμε από τον κ. Δήμαρχο να "πάρει πίσω" την απόφαση αυτή.

Διαφάνεια, συνεργασία, συλλογικότητα, όλα στο φως, ήταν κάποιες από τις " κορώνες" που ξεστομίζαμε πάνω απ τα μπαλκόνια πριν 2 χρόνια.

Τελικά καταλήξαμε,και με την βοήθεια του νόμου,αυτοί που διοικούν να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού...Μάλλον η πλειοψηφία που τους δίνει ο νόμος στην Οικονομική Επιτροπή, δεν τους φτάνει. Θέλουν και τις πόρτες κλειδωμένες και τα μικρόφωνα κλειστά. Γιατί άραγε?


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png