Φίλιππος Τζίτζης. Δελτίο Τύπου για επικινδυνότητα του κληροδοτήματος Ταρσίτσα Θωμαΐδου στο Σύνταγμα.

Αίγινα Ώρα Συνεργασίας. Δελτίο Τύπου.
Ως μέλος της διαχειριστικής αρχής κληροδοτήματος του Δήμου Αίγινας, αμέτρητες φορές έχω εκφράσει δημόσια και στο Δημοτικό συμβούλιο της Αίγινας, τις ανησυχίες μου για τον λάθος τρόπο διαχείρισης των κληροδοτημάτων του Δήμου Αίγινας, από αυτήν την διοίκηση.

Δεν έχει οριστεί ακόμα ένας εντεταλμένος Δημοτικός σύμβουλος να μας ενημερώσει για την πορεία τους, και τη σωστή διαχείριση που πρέπει όλοι εμείς οι Δημοτικοί σύμβουλοι να έχουμε απέναντι σε ανθρώπους που άφησαν την περιουσία τους στο Δήμο Αίγινας, για να τα διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο εις όφελος των νέων, Αιγινητών, των φοιτητών και φοιτητριών, όλων των Δημοτών της Αίγινας.
Αντί αυτού βλέπουμε τα τελευταία σχεδόν 2 χρόνια μια τραγική εγκατάλειψη των κληροδοτημάτων από τον Δήμαρχο, και την  Δημοτική αρχή. Οι ευθύνες που αποδίδουμε πάντα είναι Δημοτικές, πολιτικές και όχι υπηρεσιακές

Εγκατάλειψη τραγική του κληροδοτήματος  Ιωάννη Γκίκα στην Αγία Ειρήνη, όπου έχει γίνει χωματερή, για επεξεργασία κάποιου είδους σκουπιδιών. Δημοτική αρχή, και τοπική κοινότητα Αίγινας, κλείνουν τα μάτια, στην αλλοίωση του σκοπού του κληροδοτήματος.

Μετά το Μπαρού, Μεσαγρό μετά από κάποιο κτήμα προς την Παναγία Χρυσολεόντισσα που ήταν χωματερή και καθαρίστηκε με τον γνωστό τρόπο, τώρα το κτήμα Γκίκα είναι η 3η χωματερή πιο μικρή από τις άλλες.

Κληροδότημα Ιουλία Κάτσα, έπρεπε στην προικοδότηση κοριτσιών να υπάρχουν  επιπλεον  12.500 Ευρώ ακόμα, αγνοούνται μέχρι στιγμής. Γιατί που βρίσκονται;

Εγκατάλειψη τραγική εως και  εγκληματική  στο κληροδότημα της Ταρσίτσα Θωμαΐδου στο Σύνταγμα Νίκης 22 Αθήνα.

Τα Αιγινήτικα ερείπια όπως το λένε οι κάτοικοι της περιοχής της οδού Νίκης στο Σύνταγμα.

Το στοιχειωμένο το Αίγινας όπως το λένε οι διερχόμενοι κάτοικοι μέρα και νύχτα. Δύο χρόνια πλήρης εγκατάλειψης με ευθύνες πλέον πολύ σοβαρές-
Επίσης άλλα δυο χρόνια που ο κ. Ζορμπάς Ιωάννης είχε την ευθύνη των κληροδοτημάτων του Δήμου Αίγινας.

Από 3-3-2020 έχουν έρθει αμέτρητα έγγραφα από το Αστυνομικό τμήμα Ακρόπολης και το Δήμο Αθηναίων, για τη η συμμόρφωση του Δήμου Αίγινας σε έκθεση επικινδυνότητας, πολύ επικίνδυνης οικοδομής για την δημόσια ασφάλεια.

Η δια περιφοράς συνεδρίαση στις 22-12-2020 για προμήθεια τοποθέτηση μεταλλικών Ικριωμάτων με μεταλλική σκάφη στην πρόσοψη του πολύ επικινδύνου κτιρίου δεν απαλλάσσει τον Δήμαρχο και πρόεδρο και  εντεταλμένο; Των κληροδοτημάτων από την τεράστια ευθύνη του.

Σε περίπτωση δυστυχήματος, που είναι πλέον πολύ πιθανό σε τυχαίους περαστικούς και ανυποψίαστους πολίτες, επειδή ακόμα δεν έχουν τοποθετήσει τα μεταλλικά Ικριώματα, μετά από πρόσφατη δική μου επίσκεψη στο κληροδότημα (με φωτογραφίες πολλές), οι ευθύνες  θα βαρύνουν πρώτα τον πρόεδρο της διαχειριστικής αρχής κληροδοτημάτων, αλλά και μετα  όλα τα μέλη του Δ.Σ. Αίγινας.
Επειδή ο πρόεδρος της διαχειριστικής αρχής κληροδοτημάτων και εντεταλμένος; Στα κληροδοτήματα του Δήμου  δεν αναλαμβάνει τις σοβαρότατες ευθύνες του είναι καιρός όλα τα υπόλοιπα μέλη, να το δούμε πολύ σοβαρά και να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες όλοι.

Τζίτζης Φίλιππος , Επικεφαλής Συνδυασμού Ώρα Συνεργασίας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png